Potrzebne składniki
- 250 g mąki
- 125 g masła
- 125 g cukru pudru
- 1,5 łyżki kakao
- 1 jajko
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
Sposób wykonania
- Mąkę mieszamy z proszkiem i solą. Dodajemy miękkie masło i siekamy nożem z mąką.
- Robimy wgłębienie i dodajemy jajko i cukier.
- Zagniatamy ciasto, dzielimy na pół i jedną połowę zagniatamy z kakao.
- Wstawiamy do lodówki na 1 godz.
- Rozwałkowujemy do grubości ok. 4-5 mm i wycinamy ciastka za pomocą formy ze stemplami.
- Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 10 minut.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Kruche ciasteczka wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.