Potrzebne składniki
- 2 woreczki kaszy jaglanej
- 2 łyżki bułki tartej
- 6 jajek
- 100 g żółtego sera
- pół pęczka szczypiorku
- bułka tarta do obtoczenia
- masło klarowane do smażenia
- słodka papryka
- sól (pieprz)
Sposób wykonania
- Kaszę jaglaną ugotować i wystudzić. Jeśli macie sypką można ja ugotować na mleku będą kotleciki o wiele lepsze, ale to wersja obiadu na szybko.
- 5 jajek gotujemy na twardo. Po ugotowaniu studzimy, obieramy i rozgniatamy.
- Dodajemy jajko surowe, bułkę tartą, posiekany szczypiorek, starty na tarce ser i przyprawiamy. Wszystko razem mieszamy z kaszą.
- Formujemy w dłoniach nieduże kotlety i obtaczamy w bułce tartej.
- Smażymy na rozgrzanym maśle z obu stron na złoty kolor.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Kotlety z kaszy jaglanej i jajek wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.
W moich przepisach często wykorzystuję Thermomix TM6. To mój niezastąpiony pomocnik w kuchni, dzięki któremu gotowanie staje się szybsze, prostsze i przyjemniejsze. Choć moje przepisy możesz przygotować również bez tego sprzętu, to nie ukrywam, że Thermomix sprawia, że nie muszę się męczyć – kroi, miesza, gotuje, paruje i zastępuje wiele innych urządzeń. To oszczędność czasu i energii, a także gwarancja, że potrawy zawsze wychodzą idealne.
Jeśli chcesz zobaczyć, jak Thermomix TM6 działa na żywo i dowiedzieć się, dlaczego warto go mieć w swojej kuchni, skontaktuj się ze mną:
Z przyjemnością odpowiem na wszystkie pytania i pokażę Ci, jak ten sprzęt może odmienić Twoje gotowanie!