Kosą po patelni Przepisy Drób Kotlety mielone z kurczaka z porem i orzechami

Kotlety mielone z kurczaka z porem i orzechami

4 min. czytania
0
0
Dziś naprawdę coś pysznego. Jedliście kiedyś kotlety mielone z kurczaka z porem i orzechami? Niesamowite połączenie wyrazistego pora z orzechami, dało efekt WOW. Delikatne mięso z kurczaka świetnie się komponuje z tymi dodatkami. Możemy podawać z frytkami lub ziemniakami w towarzystwie surówki. Pyszny obiadek i az się uśmiecha człowiek na ich widok. Koniecznie spróbujcie.
Przygotowanie: 15 min.
Gotowanie: 15 min.
Jak wykonać przepis na - Kotlety mielone z kurczaka z porem i orzechami
Składniki:
  • 600 g mięsa mielonego z kurczaka
  • 1 mały por
  • 100 g orzechów włoskich łuskanych
  • 1 jajko
  • namoczona w mleku bułka kajzerka
  • 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
  • sól (pieprz ziołowy)
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia
Sposób wykonania:
  • Orzechy kroimy drobno i prażymy lekko na suchej patelni.
  • Pora kroimy bardzo drobno, mieszamy z mięsem, dodajemy jajko i dobrze odciśniętą bułkę. Wrzucamy orzechy, doprawiamy i wszystko dobrze wyrabiamy ręką. Jeśli będzie zbyt luźna masa możemy dodać trochę bułki tartej.
  • Formujemy kotlety i panierujemy w bułce tartej.
  • Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, na złoty kolor.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Kotlety mielone z kurczaka z porem i orzechami wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat. Jeśli zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Zapraszam również do dzielenia się przepisami z mojej strony z innymi i do kontaktu w przypadku pytań o skład, czy wykonanie dania. Smacznego.
Uważasz, że dobrze gotujesz i masz pomysł na ciekawe danie? Chcesz się podzielic z innymi, a nie masz Swojej strony? Zrób zdjęcie, opisz wykonanie i składniki i wyślij je do mnie. Jesli będzie ciekawy, to chętnie opublikuję go gościnnie na mojej stronie, oczywiście z oznaczeniem Ciebie jako autora. Pamiętaj, by do wysłanego przepisu dołączyć zgodę na publikację zdjęcia i opisu. Pamiętaj, że sposób wykonania oraz zdjęcie musi być Twojego autorstwa, nie kopiuj przepisów z innych stron.

Ciekawe? Podziel się z innymi:
  • 16
  •  
  • 2
  •  
  •  
  •  
    18
    Udostępnienia

Napisz coś od Siebie

avatar

  Subscribe  
Powiadom o

Kosą po patelni

KOSĄ PO PATELNI, czyli... o życiu od kuchni. Ta strona to nie tylko zbiór przepisów kulinarnych, ale również moje myśli, pasje, porady, ciekawe miejsca i ludzie oraz historie z jedzeniem w tle. Gotowanie to jedna z moich pasji i pewnie o kuchni będzie tu najwięcej ale myślę, że każdy znajdzie coś dla Siebie. Zapraszam do komentowania i dzielenia się przemyśleniami, jak również do śledzenia moich profili na portalach społecznościowych.

Patronite