Kokosanki

3 min. czytania
2
0
Po zrobieniu pączków z 6 żółtek zostaje nam nadmiar białka … i co z nim zrobić? Nic prostszego jak kokosanki.
Przygotowanie: 30 min.
Gotowanie: 15 min.
Łącznie: 45 min.
Jak wykonać przepis na – Kokosanki
Składniki:
  • 6 białek
  • 20 dkg wiórków kokosowych
  • 1 szklanka cukru
Sposób wykonania:
  • Białka ubijamy do uzyskania sztywnej piany – radzę by przyspieszyć proces dodać szczyptę soli a potem stopniowo cukier gdy zrobi się piana już trochę sztywna.
  • Do tak ubitej piany dodajemy wiórki i jeszcze chwilę ubijamy. Można tez to robić i chyba wygodniej mikserem.
  • Nakładamy łyżką lub szprycą małe ciasteczka na papier do pieczenia na dużej blaszce i wstawiamy do rozgranego piekarnika.
  • Pieczemy w 150 stopniach 15 minut.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Kokosanki wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat. Jeśli zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Zapraszam również do dzielenia się przepisami z mojej strony z innymi i do kontaktu w przypadku pytań o skład, czy wykonanie dania. Smacznego.
Uważasz, że dobrze gotujesz i masz pomysł na ciekawe danie? Chcesz się podzielic z innymi, a nie masz Swojej strony? Zrób zdjęcie, opisz wykonanie i składniki i wyślij je do mnie. Jesli będzie ciekawy, to chętnie opublikuję go gościnnie na mojej stronie, oczywiście z oznaczeniem Ciebie jako autora. Pamiętaj, by do wysłanego przepisu dołączyć zgodę na publikację zdjęcia i opisu. Pamiętaj, że sposób wykonania oraz zdjęcie musi być Twojego autorstwa, nie kopiuj przepisów z innych stron.

Ciekawe? Podziel się z innymi:
  •  
  •  
  • 1
  •  
  •  
  •  
    1
    Udostępnij

2
Napisz coś od Siebie

avatar

2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Kosą po patelniKrystyna Krejner Recent comment authors
  Subscribe  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
Kosą po patelni
Gość

to się cieszę że smakują 🙂

Krystyna Krejner
Gość
Krystyna Krejner

zrobiłam je są cudowne…..

Kosą po patelni

KOSĄ PO PATELNI, czyli... o życiu od kuchni. Ta strona to nie tylko zbiór przepisów kulinarnych, ale również moje myśli, pasje, porady, ciekawe miejsca i ludzie oraz historie z jedzeniem w tle. Gotowanie to jedna z moich pasji i pewnie o kuchni będzie tu najwięcej ale myślę, że każdy znajdzie coś dla Siebie. Zapraszam do komentowania i dzielenia się przemyśleniami, jak również do śledzenia moich profili na portalach społecznościowych.

Patronite