w ,

Kokosanki



Po zrobieniu pączków z 6 żółtek zostaje nam nadmiar białka … i co z nim zrobić? Nic prostszego jak kokosanki.
Przygotowanie: 30 min.
Gotowanie: 15 min.
Łącznie: 45 min.
Jak wykonać przepis na – Kokosanki

Potrzebne składniki

  • 6 białek
  • 20 dkg wiórków kokosowych
  • 1 szklanka cukru

Sposób wykonania

  • Białka ubijamy do uzyskania sztywnej piany – radzę by przyspieszyć proces dodać szczyptę soli a potem stopniowo cukier gdy zrobi się piana już trochę sztywna.
  • Do tak ubitej piany dodajemy wiórki i jeszcze chwilę ubijamy. Można tez to robić i chyba wygodniej mikserem.
  • Nakładamy łyżką lub szprycą małe ciasteczka na papier do pieczenia na dużej blaszce i wstawiamy do rozgranego piekarnika.
  • Pieczemy w 150 stopniach 15 minut.
Drukuj przepis

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Kokosanki wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.

Podziel się z innymi
Subscribe
Powiadom o
guest
2 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
Kosą po patelni

to się cieszę że smakują 🙂

Krystyna Krejner

zrobiłam je są cudowne…..