Kosą po patelniKosą po patelni
  • Przepisy
    • Przepisy z filmem
    • Przepisy na Thermomix
    • Ciasta i desery
    • Dania obiadowe
    • Śniadania i przystawki
    • Chleb i bułki
    • Sałatki i surówki
    • Drinki i napoje
    • Przetwory
    • Wegetariańskie
    • Święta i okazje
      • Boże narodzenie
      • Wielkanoc
      • Karnawał
      • Tłusty czwartek
    • Wasze przepisy
  • W kuchni
    • Porady kulinarne
    • Produkty w kuchni
    • Sprzęty w kuchni
    • Gotuj z Thermomix
    • Gastronomia
    • Gadki w kuchni
    • Kuchnia od podstaw
    • Kulinarne FAQ
    • Historie kulinarne
  • Zdrowie i diety
  • Dom i ogród
  • Lifestyle
    • Pasje i czas wolny
    • Tematy społeczne
    • Ludzie z pasją
    • Kultura i wydarzenia
    • Luźne przemyślenia
    • Ciekawe miejsca
  • Porady i ciekawostki
  • Infogadki
  • Muzyka
Kosą po patelniKosą po patelni
  • Przepisy
    • Przepisy z filmem
    • Przepisy na Thermomix
    • Ciasta i desery
    • Dania obiadowe
    • Śniadania i przystawki
    • Chleb i bułki
    • Sałatki i surówki
    • Drinki i napoje
    • Przetwory
    • Wegetariańskie
    • Święta i okazje
    • Wasze przepisy
  • W kuchni
    • Porady kulinarne
    • Produkty w kuchni
    • Sprzęty w kuchni
    • Gotuj z Thermomix
    • Gastronomia
    • Gadki w kuchni
    • Kuchnia od podstaw
    • Kulinarne FAQ
    • Historie kulinarne
  • Zdrowie i diety
  • Dom i ogród
  • Lifestyle
    • Pasje i czas wolny
    • Tematy społeczne
    • Ludzie z pasją
    • Kultura i wydarzenia
    • Luźne przemyślenia
    • Ciekawe miejsca
  • Porady i ciekawostki
  • Infogadki
  • Muzyka
Follow US
  • O mnie
  • Patroni serwisu
  • Współpraca
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
© 2022 - Kosą po patelni - Wszelkie prawa zastrzeżone
Dania obiadowe

Kaszotto z grzybami

Kosą po patelni 10 października 2017
Kaszotto z grzybami
Kaszotto z grzybami
Kaszotto z grzybami, na początku myślałem, że będzie dziwne i trochę nie byłem przekonany czy na 100% chce to robić. Wypróbowali to jednak rodzice i stwierdzili, że pycha więc czemu nie. Z grzybami świeżymi to po prostu poezja. Pozazdrościłem też Ani z Opycha.pl, jej Risotto z suszonymi grzybami, więc nie było wyjścia jak zakasać rękawy i do roboty. Jest super i z każdą chwilą przekonuję się do grzybów bardziej. Z wiekiem smaki się podobno zmieniają.
Przygotowanie: 15 min.
Gotowanie: 30 min.
Łącznie: 45 min.
Ilość porcji 4 osoby
Kalorii na 100g 140
5 from 1 vote
Jak wykonać przepis na – Kaszotto z grzybami

Potrzebne składniki

  • 750 g świeżych mieszanych grzybów
  • 250 g kaszy bulgur
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • 200 ml białego wina wytrawnego
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • sól (świeżo zmielony pieprz)
  • kilka liści sałaty
  • świeży koperek
  • żółty ser do posypania

Sposób wykonania

  • Grzyby czyścimy i kroimy w grubsze paski.
  • W woku lub na głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę, wkładamy grzyby i smażymy 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
  • W tym czasie cebulę i czosnek drobno kroimy dodajemy do grzybów i smażymy przez chwilę. Wsypujemy umytą kaszę i wlewamy połowę wina smażymy do zredukowania płynu.
  • Wlewamy 1/4 bulionu i smażymy do zredukowania płynu. Czynność powtarzamy wino, bulion redukując płyn.
  • Później sam bulion wlewamy partiami odparowując. Co jakiś czas mieszamy żeby się nie przypaliło.
  • W tym czasie myjemy i osuszamy sałatę, ser ścieramy na wiórki.
  • Kaszę z grzybami doprawiamy solą, pieprzem i jak jest już miękka i dodajemy koperek.
  • Nakładamy porcje na talerze posypujemy tartym serem i dekorujemy porwanymi na kawałki liśćmi sałaty.

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Kaszotto z grzybami wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.

--- Reklama ---
Thermomix

W moich przepisach często wykorzystuję doskonałego pomocnika w kuchni czyli Thermomix TM6. Oczywiście przepisy są opisane tak by przygotować je bez korzystania z tego sprzętu, jednak ja nie lubię się męczyć, a on ułatwia mi pracę w kuchni. Zastępuje wiele innych sprzętów i skraca czas przygotowania potraw.

Jeśli chcesz poznać to urządzenie zapraszam na stronę, na której znajdziesz więcej informacji na ten temat:

GOTUJ Z THERMOMIX

Tagi bulgur, bulion, cebula, grzyby, kasza, wino
Kosą po patelni 10 października 2017
Poleć ten wpis innym
Facebook Twitter Pinterest Whatsapp Whatsapp E-mail Copy Link Drukuj
Poprzedni wpis Placek po węgiersku Placek po węgiersku
Następny wpis Dorsz smażony w płatkach kukurydzianych Dorsz smażony w płatkach kukurydzianych
2 komentzrzy
Subscribe
Powiadom o
guest
Oceń przepis




Publikując komentarz zezwalam na użycie danych osobowych podanych w formularzu do publikacji treści komentarza. Adres e-mail nie będzie widoczny dla innych użytkowników strony, przechowywany jest jedynie w celu identyfikacji użytkownika w systemie.

Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz dodać adres Swojej strony, zrób to w polu "Strona WWW", Twój komentarz w tym przypadku zostanie dodany po weryfikacji. Komentarze z linkami w treści zostaną usunięte.
guest
Oceń przepis




Publikując komentarz zezwalam na użycie danych osobowych podanych w formularzu do publikacji treści komentarza. Adres e-mail nie będzie widoczny dla innych użytkowników strony, przechowywany jest jedynie w celu identyfikacji użytkownika w systemie.

Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz dodać adres Swojej strony, zrób to w polu "Strona WWW", Twój komentarz w tym przypadku zostanie dodany po weryfikacji. Komentarze z linkami w treści zostaną usunięte.
2 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
trackback
Kaszotto z kaszy gryczanej z pieczarkami i pomidorami – przepis
21 stycznia 2023 20:53

[…] je tylko podać i rozkoszować się jego smakiem 🙂 Oczywiście, możecie również przygotować kaszotto z grzybami lub innymi dodatkami, które […]

0
Odpowiedz
Myśli Potarganej
Myśli Potarganej
3 maja 2019 11:16

W sezonie, mogę jeść grzyby non stop. Ale ciągle grzybowa? Super, że znalazłam ten pomysł na urozmaicienie mojej grzybowej diety 🙂

0
Odpowiedz

Grillowana cała ryba z sałatką z dodatkiem mikroliści w wykonaniu Renaty Głodek

Tradycyjny bigos – w sam raz na święta lub Sylwestra

Tradycyjne naleśniki – jak zrobić cienkie i z niską zawartością tłuszczu

Tarta Tatin – czyli tarta odwrócona z jabłkami, na spodzie z ciasta francuskiego

Sałatka ziemniaczana z ogórkiem i jajkiem – idealna do mięs

Gazpacho, czyli pyszna, tradycyjna hiszpańska zupa pomidorowa na zimno

Pokaż więcej

Zostań Patronem!

Zostań Patronem!

Bądźmy w kontakcie

Facebook Polub
Twitter Śledź
Pinterest Pin
Instagram Śledź

Subskrybuj na YouTube

Nasze strony trzymamy na Hostido.pl - użyj kodu myslipotarganej20 i zgarnij 20% rabatu na usługi hostingowe.

© 2022 - Kosą po patelni - Wszelkie prawa zastrzeżone

  • O mnie
  • Patroni serwisu
  • Współpraca
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
wpDiscuz
Zarządzaj zgodami plików cookie
Aby zapewnić jak najlepsze wrażenia, korzystamy z technologii, takich jak pliki cookie, do przechowywania i/lub uzyskiwania dostępu do informacji o urządzeniu. Zgoda na te technologie pozwoli nam przetwarzać dane, takie jak zachowanie podczas przeglądania lub unikalne identyfikatory na tej stronie. Brak wyrażenia zgody lub wycofanie zgody może niekorzystnie wpłynąć na niektóre cechy i funkcje serwisu. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Twoich danych, oraz lista Partnerów, znajdują się w polityce prywatności.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Zobacz preferencje
{title} {title} {title}
Welcome Back!

Sign in to your account

Zapomniałeś hasło?