w , , ,

Kajzerki faszerowane

Proste szybkie danie z wykorzystaniem zwykłych kajzerek a na 100% lepsze niż kanapki. Bardzo dobre są z ogórkami małosolnymi. Można traktować nawet jako lekki letni obiad.
Przygotowanie: 20 min.
Gotowanie: 30 min.
Łącznie: 50 min.
Ilość porcji 4 osoby
Jak wykonać przepis na – Kajzerki faszerowane

Potrzebne składniki

  • 6 kajzerek
  • 600 g mięsa mielonego
  • 400 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 100 g sera żółtego
  • sól.pieprz (słodka papryka,bazylia,oregano)
  • maggi do smaku
  • 1,5 łyżki masła klarowanego

Sposób wykonania

  • Cebulę i pieczarki kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło wkładamy cebulę chwilę smażymy i dodajemy pieczarki oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
  • Smażymy 4-5 minut, dokładamy mięso i smażymy 5 minut dokładnie mieszając.
  • Dodajemy koncentrat i przyprawy na końcu maggi. Chwilę smażymy mieszając do połączenia składników i odstawiamy do wystudzenia.
  • W tym czasie przekrawamy bułki na pół i wydrążamy miąższ do miski.
  • Dodajemy do pokruszonego palcami miąższu przestudzoną masę i dokładnie mieszamy. Bułeczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Nakładamy farsz lekko dociskając, posypujemy tartym serem a na wierzch trochę słodkiej lub ostrej papryki.
  • Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 12 minut, temperatura 190 stopni.
  • Podajemy na liściach sałaty z sosem czosnkowym albo ketchupem.
Drukuj przepis

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Kajzerki faszerowane wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.

Podziel się z innymi
Avatar
Subscribe
Powiadom o
guest
1 Komentarz
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze