Kosą po patelniKosą po patelni
  • Przepisy
    • Przepisy z filmem
    • Przepisy na Thermomix
    • Ciasta i desery
    • Dania obiadowe
    • Śniadania i przystawki
    • Chleb i bułki
    • Sałatki i surówki
    • Drinki i napoje
    • Przetwory
    • Wegetariańskie
    • Święta i okazje
      • Boże narodzenie
      • Wielkanoc
      • Karnawał
      • Tłusty czwartek
    • Wasze przepisy
  • W kuchni
    • Porady kulinarne
    • Produkty w kuchni
    • Sprzęty w kuchni
    • Gotuj z Thermomix
    • Gastronomia
    • Gadki w kuchni
    • Kuchnia od podstaw
    • Kulinarne FAQ
    • Historie kulinarne
  • Zdrowie i diety
  • Dom i ogród
  • Lifestyle
    • Pasje i czas wolny
    • Tematy społeczne
    • Ludzie z pasją
    • Kultura i wydarzenia
    • Luźne przemyślenia
    • Ciekawe miejsca
  • Porady i ciekawostki
  • Infogadki
  • Muzyka
Kosą po patelniKosą po patelni
  • Przepisy
    • Przepisy z filmem
    • Przepisy na Thermomix
    • Ciasta i desery
    • Dania obiadowe
    • Śniadania i przystawki
    • Chleb i bułki
    • Sałatki i surówki
    • Drinki i napoje
    • Przetwory
    • Wegetariańskie
    • Święta i okazje
    • Wasze przepisy
  • W kuchni
    • Porady kulinarne
    • Produkty w kuchni
    • Sprzęty w kuchni
    • Gotuj z Thermomix
    • Gastronomia
    • Gadki w kuchni
    • Kuchnia od podstaw
    • Kulinarne FAQ
    • Historie kulinarne
  • Zdrowie i diety
  • Dom i ogród
  • Lifestyle
    • Pasje i czas wolny
    • Tematy społeczne
    • Ludzie z pasją
    • Kultura i wydarzenia
    • Luźne przemyślenia
    • Ciekawe miejsca
  • Porady i ciekawostki
  • Infogadki
  • Muzyka
Follow US
  • O mnie
  • Patroni serwisu
  • Współpraca
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
© 2022 - Kosą po patelni - Wszelkie prawa zastrzeżone
Porady kulinarne

Jak przebiega degustacja whisky?

Materiał zewnętrzny 25 marca 2020

Whisky to nie tylko procenty. Najłatwiej możesz przekonać się o tym podczas degustacji przeprowadzanych pod okiem znawcy tego trunku. Już pierwszy kontakt z dobrą whisky może przenieść cię do innego świata. Chyba tylko wino i piwo są w stanie konkurować z tym trunkiem pod względem różnorodności gatunków, a co za tym idzie – smaków, zapachów i kolorów. Whisky to nie tylko alkohol – to też bogata kultura i niezwykłe historie towarzyszące wielu markom. Warto więc poznać je bliżej. Najlepiej podczas profesjonalnej degustacji przeprowadzonej znawcę whisky. Tym, którzy jeszcze nie przekonali się do tego trunku wyjaśniamy, jak przebiega taka degustacja i co oferuje ona uczestnikom.

--- Reklama ---

Przykładem degustacji skierowanej do początkujących, ale ciekawych tego trunku osób jest Akademia Whisky Icon Selection. Każde tego typu wydarzenie rozpoczyna się od miniwykładu, podczas którego znawca whisky przekazuje uczestnikom najważniejsze informacje niezbędne do zrozumienia jej fenomenu oraz docenienia dobrej jakości trunku. Podczas spotkania poznasz historię whisky, metody jej produkcji i dowiesz się, jakie są najczęściej powtarzane mity dotyczącego tego alkoholu. Poza tym nauczysz się odróżniać poszczególne gatunki whisky i dowiesz się, które ich cechy są najważniejsze i najbardziej pożądane.

Degustacja whisky. Właściwa część: jak smakuje dobry trunek?

Część, na którą uczestnicy zwykle czekają najbardziej to oczywiście degustacja trunków. W Icon Selection będziesz miał szansę spróbować sześciu różnych whisky należących do różnych kategorii, a prowadzący podpowie, na które nuty w zapachu i smaku trunków powinieneś zwrócić największą uwagę. Podczas degustacji whisky dowiesz się również, jakie rodzaje szkła przypisane są do poszczególnych gatunków oraz w jaki sposób kształt naczyń wpływa na uwalnianie się różnych aromatów.

Degustacja whisky to dopiero początek. Co zrobić z wiedzą?

Wiedza zdobyta dzięki profesjonalnej degustacji whisky to dopiero początek wielkiej przygody z tym trunkiem. Różnorodność świata whisky będziesz mógł świadomie odkrywać na własną rękę, w czym pomoże umiejętność odróżniania poszczególnych nut i akcentów. Korzystając z oferty dostępnej na https://www.iconselection.pl/pl/c/AKADEMIA-WHISKY-ICON/102 otrzymasz też zniżkę w wysokości 50 złotych na zakup pierwszej butelki.

Tagi alkohol, degustacja, smak, trunek, whisky, właściwie, zapach
Materiał zewnętrzny 25 marca 2020
Poleć ten wpis innym
Facebook Twitter Pinterest Whatsapp Whatsapp E-mail Copy Link Drukuj
Poprzedni wpis Lasagne z tortilli w stylu meksykańskim
Następny wpis Kugiel – babka ziemniaczana po żydowsku
Napisz komentarz
Subscribe
Powiadom o
guest
Oceń przepis




Publikując komentarz zezwalam na użycie danych osobowych podanych w formularzu do publikacji treści komentarza. Adres e-mail nie będzie widoczny dla innych użytkowników strony, przechowywany jest jedynie w celu identyfikacji użytkownika w systemie.

Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz dodać adres Swojej strony, zrób to w polu "Strona WWW", Twój komentarz w tym przypadku zostanie dodany po weryfikacji. Komentarze z linkami w treści zostaną usunięte.
guest
Oceń przepis




Publikując komentarz zezwalam na użycie danych osobowych podanych w formularzu do publikacji treści komentarza. Adres e-mail nie będzie widoczny dla innych użytkowników strony, przechowywany jest jedynie w celu identyfikacji użytkownika w systemie.

Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz dodać adres Swojej strony, zrób to w polu "Strona WWW", Twój komentarz w tym przypadku zostanie dodany po weryfikacji. Komentarze z linkami w treści zostaną usunięte.
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze

Sałatka wiosenna z pomidorami i serem feta

Piaskowiec

Pyszny sernik z mango – delikatny i puszysty

Chleb żytni z miodem na zakwasie

Ślimaczki cynamonowo-kardamonowe

Doskonałe na zimę, ogórki curry w słoikach

Pokaż więcej

Zostań Patronem!

Zostań Patronem!

Bądźmy w kontakcie

Facebook Polub
Twitter Śledź
Pinterest Pin
Instagram Śledź

Subskrybuj na YouTube

Nasze strony trzymamy na Hostido.pl - użyj kodu myslipotarganej20 i zgarnij 20% rabatu na usługi hostingowe.

© 2022 - Kosą po patelni - Wszelkie prawa zastrzeżone

  • O mnie
  • Patroni serwisu
  • Współpraca
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
wpDiscuz
Zarządzaj zgodami plików cookie
Aby zapewnić jak najlepsze wrażenia, korzystamy z technologii, takich jak pliki cookie, do przechowywania i/lub uzyskiwania dostępu do informacji o urządzeniu. Zgoda na te technologie pozwoli nam przetwarzać dane, takie jak zachowanie podczas przeglądania lub unikalne identyfikatory na tej stronie. Brak wyrażenia zgody lub wycofanie zgody może niekorzystnie wpłynąć na niektóre cechy i funkcje serwisu. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Twoich danych, oraz lista Partnerów, znajdują się w polityce prywatności.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Zobacz preferencje
{title} {title} {title}
Welcome Back!

Sign in to your account

Zapomniałeś hasło?