w , , ,

Jajka faszerowane z chrzanem



Szybkie i proste danie czyli jajka faszerowane z chrznem. W sam raz na niespodziewanych gości, ale równie dobrze sprawdzają się na stołach zastawionych wędlinami jako dodatek. Jajka są delikatne jednak z wyraźnym smakiem chrzanu więc świetnie się właśnie z produktami mięsnymi komponują. Jeśli chcemy możemy zrobić wersję light używając lekkiego majonezu lub gęstego jogurtu np. typu greckiego.
Przygotowanie: 5 min.
Gotowanie: 10 min.
Łącznie: 15 min.
Jak wykonać przepis na - Jajka faszerowane z chrzanem

Potrzebne składniki

  • 6 jajek
  • 1 duża łyżka majonezu
  • 2 łyżeczki chrzanu
  • sałata (rzodkiewka, papryka, szczypiorem do dekoracji)

Sposób wykonania

  • Jajka gotujemy na twardo i studzimy.
  • Kroimy na połówki wzdłuż i wyjmujemy żółtka.
  • Żółtka ucieramy razem z majonezem na gładka masę dodajemy chrzan i mieszamy dokładnie.
  • Nakładamy łyżką do środka białek masę i dekorujemy pokrojonymi warzywami. Całość układamy na liściach sałaty.
Drukuj przepis

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Jajka faszerowane z chrzanem wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.

Podziel się z innymi
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze