Kosą po patelni Przepisy Jajka faszerowane z chrzanem

Jajka faszerowane z chrzanem

0

Szybkie i proste danie czyli jajka faszerowane z chrznem. W sam raz na niespodziewanych gości, ale równie dobrze sprawdzają się na stołach zastawionych wędlinami jako dodatek. Jajka są delikatne jednak z wyraźnym smakiem chrzanu więc świetnie się właśnie z produktami mięsnymi komponują. Jeśli chcemy możemy zrobić wersję light używając lekkiego majonezu lub gęstego jogurtu np. typu greckiego.

Jajka faszerowane z chrzanem

Jajka faszerowane z chrzanem

Czas przygotowania 5 minut/y

Czas gotowania 10 minut/y

Czas całkowity 15 minut/y

Wielkość porcji 2-3 osoby

Składniki

  • 6 jajek
  • 1 duża łyżka majonezu
  • 2 łyżeczki chrzanu
  • sałata, rzodkiewka, papryka, szczypiorem do dekoracji

Sposób przygotowania

  1. Jajka gotujemy na twardo i studzimy.
  2. Kroimy na połówki wzdłuż i wyjmujemy żółtka.
  3. Żółtka ucieramy razem z majonezem na gładka masę dodajemy chrzan i mieszamy dokładnie.
  4. Nakładamy łyżką do środka białek masę i dekorujemy pokrojonymi warzywami. Całość układamy na liściach sałaty.
- Smacznego
https://kosapopatelni.pl/jajka-faszerowane-z-chrzanem/
Pokaż więcej podobnych wpisów
Więcej przepisów w kategorii Przepisy

Zobacz też

Paszteciki ze świeżymi grzybami leśnymi

Mięciutkie, pachnące lasem paszteciki ze świeżymi grzybami leśnymi. Cieknie ślinka? Pewnie…