Szybkie i proste danie czyli jajka faszerowane z chrznem. W sam raz na niespodziewanych gości, ale równie dobrze sprawdzają się na stołach zastawionych wędlinami jako dodatek. Jajka są delikatne jednak z wyraźnym smakiem chrzanu więc świetnie się właśnie z produktami mięsnymi komponują. Jeśli chcemy możemy zrobić wersję light używając lekkiego majonezu lub gęstego jogurtu np. typu greckiego.
Jak wykonać przepis na - Jajka faszerowane z chrzanemPotrzebne składniki
- 6 jajek
- 1 duża łyżka majonezu
- 2 łyżeczki chrzanu
- sałata (rzodkiewka, papryka, szczypiorem do dekoracji)
Sposób wykonania
- Jajka gotujemy na twardo i studzimy.
- Kroimy na połówki wzdłuż i wyjmujemy żółtka.
- Żółtka ucieramy razem z majonezem na gładka masę dodajemy chrzan i mieszamy dokładnie.
- Nakładamy łyżką do środka białek masę i dekorujemy pokrojonymi warzywami. Całość układamy na liściach sałaty.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Jajka faszerowane z chrzanem wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.
W moich przepisach często wykorzystuję doskonałego pomocnika w kuchni czyli Thermomix TM6. Oczywiście przepisy są opisane tak by przygotować je bez korzystania z tego sprzętu, jednak ja nie lubię się męczyć, a on ułatwia mi pracę w kuchni. Zastępuje wiele innych sprzętów i skraca czas przygotowania potraw.
Jeśli chcesz poznać to urządzenie zapraszam do kontaktu: