w , , , , ,

Jajka faszerowane pieczarkami



Niezwykle prosty przepis a efekt całkiem fajny i smaczny. W przypadku gdy raptem mamy najazd gości a robimy kilka potraw i czegoś nam brakuje, można zrobić coś takiego jako dodatkową przystawkę np. do wędlin.
Przygotowanie: 15 min.
Gotowanie: 15 min.
Łącznie: 30 min.
Jak wykonać przepis na - Jajka faszerowane pieczarkami

Potrzebne składniki

  • 5 jajek
  • 6 pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 2 łyżki majonezu
  • sól (pieprz)
  • szczypiorek

Sposób wykonania

  • Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i przekrawamy wzdłuż na pół.
  • Wyjmujemy żółtka do miski, dodajemy musztardę, majonez i ucieramy na gładką masę.
  • Cebulę, pieczarki kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na maśle.
  • Po przestudzeniu łączymy z masą jajeczną.
  • Przyprawiamy solą i pieprzem i dodajemy drobno posiekany szczypiorek.
  • Następnie faszerujemy jajka masą i smarujemy na wierzchu majonezem.
Drukuj przepis

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Jajka faszerowane pieczarkami wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.


Przepis podesłany przez Rodziców – dziękuję.

Podziel się z innymi
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze