w , , , ,

Jajka faszerowane pieczarkami z natką pietruszki



Zaczynamy przygotowania do Wielkanocy od przepisu na jajka faszerowane pieczarkami z natką pietruszki. Prosty klasyczny przepis. Farsz jest delikatny, kremowy, a pieczarki świetnie się komponują z jajkiem i pietruszką. Jajka możemy na talerzu udekorować kiełkami rzodkiewki co dodatkowo zaostrza smak. Szybka do wykonania przekąska na wielkanocny stół i ciekawa alternatywa dla zwykłych jajek na twardo.
Przygotowanie: 25 min.
Gotowanie: 15 min.
Łącznie: 40 min.
Jak wykonać przepis na - Jajka faszerowane pieczarkami

Potrzebne składniki

  • 5 jajek
  • 10 średnich pieczarek
  • 1 mała cebula czerwona
  • pół pęczka natki pietruszki
  • 3 łyżeczki majonezu
  • 2 łyżki masła
  • sól (pieprz)

Sposób wykonania

  • Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Przekrawamy na pół i wyjmujemy delikatnie żółtka.
  • Cebulę i pieczarki kroimy drobno i smażymy na maśle. Zostawiamy do przestudzenia.
  • Łączymy żółtka z pieczarkami, dodajemy majonez i posiekaną drobno natkę i mieszamy rozcierając łyżką żółtka.
  • Solimy i pieprzymy farsz do smaku i nakładamy łyżeczka na białka w miejscu wyjętych żółtek.
Drukuj przepis

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Jajka faszerowane pieczarkami wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.

Podziel się z innymi
Subscribe
Powiadom o
guest
1 Komentarz
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
Krystyna Krejner

super….