Kosą po patelni Przepisy Mięso Hamburger po polsku

Hamburger po polsku

2 min. czytania
0
0
Na bazie sałatki prababci Stasi dziś zrobiłem trochę zmodyfikowaną wersję burgerów z jej wykorzystaniem. Strasznie sycące założyłem, że zjemy po dwa i się przeliczyłem trochę bo mnie i Nuti ledwo wszedł jeden jedynie dzielna 11-to latka wcięła dwa i to w tempie takim, że chyba nigdy szybciej czegoś nie zjadała. Widać smakują bo tylko och i ach i mmmm przy stole albo nic nie jadła od dwóch dni.
Przygotowanie: 20 min.
Gotowanie: 10 min.
Łącznie: 30 min.
Ilość porcji – 3 osoby
Przepis na:

Hamburger po polsku

Składniki:

  • 6 hamburgerów wołowych
  • 6 bułek najlepiej jakieś pełnoziarniste ale ja użyłem dużych kajzerek cebulowych
  • pęczek młodej cebuli dymki
  • 4 jajka
  • pół świeżego ogórka
  • 2 małe pomidory
  • 2 łyżki musztardy
  • 1 łyżka masła
  • pół papryki
  • sól (pieprz)

Sposób wykonania:

  • Jajka gotujemy na twardo i studzimy.
  • Masło z musztardą solą i pieprzem rozcieramy na gładką masę.
  • Dymkę ze szczypiorem kroimy drobno i mieszamy z masą musztardową.
  • Dokładamy drobno posiekane jajka i mieszamy.
  • Wkrawamy do środka pomidory i ogórka.
  • Burgery smażymy na patelni po 2 minuty z obu stron zależnie też od grubości może być dłużej jak kupiliście gotowe to przepis macie na opakowaniu polecam jednak zrobić samemu przepis podam za kilka dni.
  • Bułki rozkrawamy smarujemy z obu stron grubo naszą sałatką i wkładamy burgera.
  • Paprykę kroimy w paski i podajemy obok na talerzu do pochrupania.
Ciekawe? Podziel się z innymi:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Podziel się Swoja opinią

Śmiało, nawtykaj mi lub pochwal za to co napisałem. Każdy komentarz jest cenny. Aby skomentować musisz podać Imię lub pseudonim oraz Swój adres e-mail. Dane te są przetwarzane tylko w celu publikacji komantarza i nie będziesz otzumywać jakiejkolwiek korespondencji reklamowej. Masz prawo do usunięcia komentarzy i danych w każdej chwili. Więcej na temat warunków komentowania znajdziesz w Polityka prywatności.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz dodać adres Swojej strony, zrób to w polu "Witryna Internetowa", Twój komentarz w tym przypadku zostanie dodany po weryfikacji. Komentarze z linkami w treści zostaną usunięte.

Zobacz też

Szparagi w sosie holenderskim

Chyba najbardziej znany i klasyczny sposób podania szparagów, czyli szparagi w sosie holen…