Potrzebne składniki
- 6 hamburgerów wołowych
- 6 bułek najlepiej jakieś pełnoziarniste ale ja użyłem dużych kajzerek cebulowych
- pęczek młodej cebuli dymki
- 4 jajka
- pół świeżego ogórka
- 2 małe pomidory
- 2 łyżki musztardy
- 1 łyżka masła
- pół papryki
- sól (pieprz)
Sposób wykonania
- Jajka gotujemy na twardo i studzimy.
- Masło z musztardą solą i pieprzem rozcieramy na gładką masę.
- Dymkę ze szczypiorem kroimy drobno i mieszamy z masą musztardową.
- Dokładamy drobno posiekane jajka i mieszamy.
- Wkrawamy do środka pomidory i ogórka.
- Burgery smażymy na patelni po 2 minuty z obu stron zależnie też od grubości może być dłużej jak kupiliście gotowe to przepis macie na opakowaniu polecam jednak zrobić samemu przepis podam za kilka dni.
- Bułki rozkrawamy smarujemy z obu stron grubo naszą sałatką i wkładamy burgera.
- Paprykę kroimy w paski i podajemy obok na talerzu do pochrupania.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Hamburger po polsku wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.
W moich przepisach często wykorzystuję Thermomix TM6. To mój niezastąpiony pomocnik w kuchni, dzięki któremu gotowanie staje się szybsze, prostsze i przyjemniejsze. Choć moje przepisy możesz przygotować również bez tego sprzętu, to nie ukrywam, że Thermomix sprawia, że nie muszę się męczyć – kroi, miesza, gotuje, paruje i zastępuje wiele innych urządzeń. To oszczędność czasu i energii, a także gwarancja, że potrawy zawsze wychodzą idealne.
Jeśli chcesz zobaczyć, jak Thermomix TM6 działa na żywo i dowiedzieć się, dlaczego warto go mieć w swojej kuchni, skontaktuj się ze mną:
Z przyjemnością odpowiem na wszystkie pytania i pokażę Ci, jak ten sprzęt może odmienić Twoje gotowanie!