Hamburger po polsku

4 min. czytania
0
0
Na bazie sałatki prababci Stasi dziś zrobiłem trochę zmodyfikowaną wersję burgerów z jej wykorzystaniem. Strasznie sycące założyłem, że zjemy po dwa i się przeliczyłem trochę bo mnie i Nuti ledwo wszedł jeden jedynie dzielna 11-to latka wcięła dwa i to w tempie takim, że chyba nigdy szybciej czegoś nie zjadała. Widać smakują bo tylko och i ach i mmmm przy stole albo nic nie jadła od dwóch dni.
Przygotowanie: 20 min.
Gotowanie: 10 min.
Łącznie: 30 min.
Ilość porcji – 3 osoby
Jak wykonać przepis na – Hamburger po polsku
Składniki:
  • 6 hamburgerów wołowych
  • 6 bułek najlepiej jakieś pełnoziarniste ale ja użyłem dużych kajzerek cebulowych
  • pęczek młodej cebuli dymki
  • 4 jajka
  • pół świeżego ogórka
  • 2 małe pomidory
  • 2 łyżki musztardy
  • 1 łyżka masła
  • pół papryki
  • sól (pieprz)
Sposób wykonania:
  • Jajka gotujemy na twardo i studzimy.
  • Masło z musztardą solą i pieprzem rozcieramy na gładką masę.
  • Dymkę ze szczypiorem kroimy drobno i mieszamy z masą musztardową.
  • Dokładamy drobno posiekane jajka i mieszamy.
  • Wkrawamy do środka pomidory i ogórka.
  • Burgery smażymy na patelni po 2 minuty z obu stron zależnie też od grubości może być dłużej jak kupiliście gotowe to przepis macie na opakowaniu polecam jednak zrobić samemu przepis podam za kilka dni.
  • Bułki rozkrawamy smarujemy z obu stron grubo naszą sałatką i wkładamy burgera.
  • Paprykę kroimy w paski i podajemy obok na talerzu do pochrupania.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Hamburger po polsku wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat. Jeśli zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Zapraszam również do dzielenia się przepisami z mojej strony z innymi i do kontaktu w przypadku pytań o skład, czy wykonanie dania. Smacznego.
Uważasz, że dobrze gotujesz i masz pomysł na ciekawe danie? Chcesz się podzielic z innymi, a nie masz Swojej strony? Zrób zdjęcie, opisz wykonanie i składniki i wyślij je do mnie. Jesli będzie ciekawy, to chętnie opublikuję go gościnnie na mojej stronie, oczywiście z oznaczeniem Ciebie jako autora. Pamiętaj, by do wysłanego przepisu dołączyć zgodę na publikację zdjęcia i opisu. Pamiętaj, że sposób wykonania oraz zdjęcie musi być Twojego autorstwa, nie kopiuj przepisów z innych stron.

Ciekawe? Podziel się z innymi:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Napisz coś od Siebie

avatar

  Subscribe  
Powiadom o

Kosą po patelniMam na imię Karol i witam Cię na mojej stronie. Kosą po patelni to nie tylko zbiór przepisów kulinarnych, ale również moje myśli, pasje, porady, ciekawe miejsca i ludzie oraz historie z jedzeniem w tle. Gotowanie to jedna z moich pasji i pewnie o kuchni będzie tu najwięcej ale myślę, że każdy znajdzie coś dla Siebie. Zapraszam do komentowania i dzielenia się przemyśleniami, jak również do śledzenia moich profili na portalach społecznościowych.

Patronite



Newsletter

Zapisz się na nesletter i zostaw Swój adres e-mail by otrzymywać informacje o nowych przepisach i artykułach na mojej stronie. Wiadomości nie będą miały charakteru reklamowego, więc nie musisz się martwić niepotrzebnym spamem (też go nie lubię).