Kosą po patelni Przepisy Bezglutenowe Guacamole z czerwonym pieprzem

Guacamole z czerwonym pieprzem

3 min. czytania
0
0
Pyszna klasyczna wersja guacamole z czerwonym pieprzem, lekko ostra pasta z awokado do smarowania, idealna na kanapki. Sok z cytryny zachowuje kolor, pomidorki uzupełniają smak a czosnek i przyprawy dodają charakter. Do dekoracji użyłem ziaren jagody z Brazylii czyli czerwonego pieprzu. Możemy przy takim zestawieniu użyć trochę mniej pieprzu czarnego by nie było zbyt ostre.
Przygotowanie: 10 min.
Łącznie: 10 min.
Jak wykonać przepis na - Guacamole z czerwonym pieprzem
Składniki:
  • 1 do jrzałe awokado
  • 1 mały pomidor
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól (pieprz)
  • 1/4 łyżeczki oregano
  • szczypta ostrej papryki
  • pieprz czerwony
Sposób wykonania:
  • Awokado obieramy ze skóry i pozbawiamy pestki. Dokładnie rozgniatamy widelcem. Polewamy sokiem z cytryny.
  • Pomidor parzymy i obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę.
  • Czosnek przeciskamy przez praskę.
  • Dodajemy przyprawy, trochę ziaren czerwonego pieprzu i sól
  • Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Posypujemy na wierzchu czerwonym pieprzem dla dekoracji.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Guacamole z czerwonym pieprzem wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat. Jeśli zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Zapraszam również do dzielenia się przepisami z mojej strony z innymi i do kontaktu w przypadku pytań o skład, czy wykonanie dania. Smacznego.
Uważasz, że dobrze gotujesz i masz pomysł na ciekawe danie? Chcesz się podzielic z innymi, a nie masz Swojej strony? Zrób zdjęcie, opisz wykonanie i składniki i wyślij je do mnie. Jesli będzie ciekawy, to chętnie opublikuję go gościnnie na mojej stronie, oczywiście z oznaczeniem Ciebie jako autora. Pamiętaj, by do wysłanego przepisu dołączyć zgodę na publikację zdjęcia i opisu. Pamiętaj, że sposób wykonania oraz zdjęcie musi być Twojego autorstwa, nie kopiuj przepisów z innych stron.

Ciekawe? Podziel się z innymi:
  • 19
  •  
  • 1
  •  
  •  
  •  
    20
    Udostępnienia

Napisz coś od Siebie

avatar

  Subscribe  
Powiadom o

Kosą po patelni

KOSĄ PO PATELNI, czyli... o życiu od kuchni. Ta strona to nie tylko zbiór przepisów kulinarnych, ale również moje myśli, pasje, porady, ciekawe miejsca i ludzie oraz historie z jedzeniem w tle. Gotowanie to jedna z moich pasji i pewnie o kuchni będzie tu najwięcej ale myślę, że każdy znajdzie coś dla Siebie. Zapraszam do komentowania i dzielenia się przemyśleniami, jak również do śledzenia moich profili na portalach społecznościowych.

Patronite