Potrzebne składniki
- 3 piersi kurczaka
- 1 mała cukinia
- 12 plastrów boczku wędzonego (w cienkich plastrach)
- 1 łyżeczka posiekanego świeżego tymianku
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- sól, pieprz (do smaku)
- oliwa
Sposób wykonania
- Mięso rozklepałem na plastry, jak wspomniałem uważajcie by nie były za cienkie. Doprawiłem każdy sola pieprzem, tymiankiem i papryką.
- Na każdy plaster mięsa nałożyłem boczek, a na to cukinię również pokrojoną w cienkie plastry.
- Zawinąłem mięso w rulony i pokroiłem na 3 cm kawałki.
- Powinny powstać ładne ślimaczki (no chyba, że Wam nie powstaną, jak mnie). Każdy ślimaczek nadziewamy na wcześniej zmoczone patyczki. Mniej więcej po 3 na patyk.
- Smarujemy pędzelkiem nasze szaszłyki oliwą i pieczemy na rozgrzanym grillu do zrumienienia się mięsa.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Grillowane szaszłyki z kurczaka z boczkiem i cukinią wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.
W moich przepisach często wykorzystuję Thermomix. To mój niezastąpiony pomocnik w kuchni, dzięki któremu gotowanie staje się szybsze, prostsze i przyjemniejsze. Choć moje przepisy możesz przygotować również bez tego sprzętu, to nie ukrywam, że Thermomix sprawia, że nie muszę się męczyć – kroi, miesza, gotuje, paruje i zastępuje wiele innych urządzeń. To oszczędność czasu i energii, a także gwarancja, że potrawy zawsze wychodzą idealne.
Jeśli chcesz zobaczyć, jak Thermomix działa na żywo i dowiedzieć się, dlaczego warto go mieć w swojej kuchni, skontaktuj się ze mną:
Z przyjemnością odpowiem na wszystkie pytania i pokażę Ci, jak ten sprzęt może odmienić Twoje gotowanie!
W Waszym wykonaniu:
Przesłane przez Liliannę Tomaszewską-Kaczor – piękne o wiele ładniejsze niż moje, rozwalające się. Brawo i dziękuję 🙂
Świetny przepis. Odświeżająca odmiana od karkówki i kaszanki z grilla