Kosą po patelni Przepisy Bezglutenowe Grillowane ryby z cytryną i tymiankiem

Grillowane ryby z cytryną i tymiankiem

2 min. czytania
1
0
Tak, wiem przepis banalny, jednak korzystając z urlopu nałowiliśmy z Judytą (myslipotarganej.pl), całą masę małych rybek. I tak z braku składników, a posiadając grill, zrobiliśmy grillowane ryby z cytryną i tymiankiem. W zasadzie to się bardziej chwalę, że łowić umiemy ale wybaczycie to chyba. No i muszę to napisać - większość złowiła Judyta, która pierwszy raz w życiu z wędką siedziała na pomoście. Metoda była prosta, zabrać mi wędkę, ale radość w Jej oczach po wyłowieniu kolejnej sztuki - bezcenna.
Przygotowanie: 15 min.
Gotowanie: 20 min.
Łącznie: 35 min.
Przepis na:

Grillowane ryby z cytryną i tymiankiem

Składniki:

  • kilka sztuk ryb najlepiej własnoręcznie złowionych (małych - okoń, lin, płoć, ukleja)
  • 1 cytryna
  • łyżka tymianku
  • sól (pieprz)

Sposób wykonania:

  • Ryby oczyszczamy, pozbawiamy głów, łusek i myjemy.
  • Wkładamy do środka każdej kawałek cytryny i sporą szczyptę tymianku. Doprawiamy solą i pieprzem.
  • Zawijamy ryby szczelnie w folię aluminiową i grillujemy ok. 15-20 min. najlepiej w zamykanym grillu.
  • Sprawdzamy czy się upiekły rozwijając jedną z folii, jak jeszcze nie będzie gotowe to zawijamy i dopiekamy.
Ciekawe? Podziel się z innymi:
  • 33
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    33
    Udostępnienia

Podziel się Swoja opinią

Śmiało, nawtykaj mi lub pochwal za to co napisałem. Każdy komentarz jest cenny. Aby skomentować musisz podać Imię lub pseudonim oraz Swój adres e-mail. Dane te są przetwarzane tylko w celu publikacji komantarza i nie będziesz otzumywać jakiejkolwiek korespondencji reklamowej. Masz prawo do usunięcia komentarzy i danych w każdej chwili. Więcej na temat warunków komentowania znajdziesz w Polityka prywatności.

1 komentarz

  1. Avatar

    Wróbelek Elemelek - 16 maja 2019 w 17:07

    Świeże rybki z grilla, smak wakacji….

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz dodać adres Swojej strony, zrób to w polu "Witryna Internetowa", Twój komentarz w tym przypadku zostanie dodany po weryfikacji. Komentarze z linkami w treści zostaną usunięte.

  • Surówka z selera marynowanego

    Dostałem słoiczek korzenia selera marynowanego. Przyznam się, że miałem kłopot co z nim zr…
  • Pasta z tofu na kanapki

    No tak to na święta przepis nie jest, chociaż w wigilię na śniadanie jak znalazł taka past…
  • Grillowany bakłażan z pomidorami i serem

    Grillowany bakłażan z pomidorami i serem, tu do wyboru parmezan, mozzarella, a nawet jak w…

Zobacz też

Szparagi w sosie holenderskim

Chyba najbardziej znany i klasyczny sposób podania szparagów, czyli szparagi w sosie holen…