Kosą po patelni Przepisy Bezglutenowe Grillowane ryby z cytryną i tymiankiem

Grillowane ryby z cytryną i tymiankiem

4 min. czytania
1
0
Tak, wiem przepis banalny, jednak korzystając z urlopu nałowiliśmy z Judytą (myslipotarganej.pl), całą masę małych rybek. I tak z braku składników, a posiadając grill, zrobiliśmy grillowane ryby z cytryną i tymiankiem. W zasadzie to się bardziej chwalę, że łowić umiemy ale wybaczycie to chyba. No i muszę to napisać - większość złowiła Judyta, która pierwszy raz w życiu z wędką siedziała na pomoście. Metoda była prosta, zabrać mi wędkę, ale radość w Jej oczach po wyłowieniu kolejnej sztuki - bezcenna.
Przygotowanie: 15 min.
Gotowanie: 20 min.
Łącznie: 35 min.
Jak wykonać przepis na - Grillowane ryby z cytryną i tymiankiem
Składniki:
  • kilka sztuk ryb najlepiej własnoręcznie złowionych (małych - okoń, lin, płoć, ukleja)
  • 1 cytryna
  • łyżka tymianku
  • sól (pieprz)
Sposób wykonania:
  • Ryby oczyszczamy, pozbawiamy głów, łusek i myjemy.
  • Wkładamy do środka każdej kawałek cytryny i sporą szczyptę tymianku. Doprawiamy solą i pieprzem.
  • Zawijamy ryby szczelnie w folię aluminiową i grillujemy ok. 15-20 min. najlepiej w zamykanym grillu.
  • Sprawdzamy czy się upiekły rozwijając jedną z folii, jak jeszcze nie będzie gotowe to zawijamy i dopiekamy.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Grillowane ryby z cytryną i tymiankiem wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat. Jeśli zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Zapraszam również do dzielenia się przepisami z mojej strony z innymi i do kontaktu w przypadku pytań o skład, czy wykonanie dania. Smacznego.
Uważasz, że dobrze gotujesz i masz pomysł na ciekawe danie? Chcesz się podzielic z innymi, a nie masz Swojej strony? Zrób zdjęcie, opisz wykonanie i składniki i wyślij je do mnie. Jesli będzie ciekawy, to chętnie opublikuję go gościnnie na mojej stronie, oczywiście z oznaczeniem Ciebie jako autora. Pamiętaj, by do wysłanego przepisu dołączyć zgodę na publikację zdjęcia i opisu. Pamiętaj, że sposób wykonania oraz zdjęcie musi być Twojego autorstwa, nie kopiuj przepisów z innych stron.

Ciekawe? Podziel się z innymi:
  • 33
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    33
    Udostępnienia

1
Napisz coś od Siebie

avatar

1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Wróbelek Elemelek Recent comment authors
  Subscribe  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
Wróbelek Elemelek
Gość
Wróbelek Elemelek

Świeże rybki z grilla, smak wakacji….

Kosą po patelni

KOSĄ PO PATELNI, czyli... o życiu od kuchni. Ta strona to nie tylko zbiór przepisów kulinarnych, ale również moje myśli, pasje, porady, ciekawe miejsca i ludzie oraz historie z jedzeniem w tle. Gotowanie to jedna z moich pasji i pewnie o kuchni będzie tu najwięcej ale myślę, że każdy znajdzie coś dla Siebie. Zapraszam do komentowania i dzielenia się przemyśleniami, jak również do śledzenia moich profili na portalach społecznościowych.

Patronite