Kosą po patelni Przepisy Bezglutenowe Grillowane ryby z cytryną i tymiankiem

Grillowane ryby z cytryną i tymiankiem

0

Tak, wiem przepis banalny, jednak korzystając z urlopu nałowiliśmy z Judytą (myslipotarganej.pl), całą masę małych rybek. I tak z braku składników, a posiadając grill, zrobiliśmy grillowane ryby z cytryną i tymiankiem. W zasadzie to się bardziej chwalę, że łowić umiemy ale wybaczycie to chyba. No i muszę to napisać - większość złowiła Judyta, która pierwszy raz w życiu z wędką siedziała na pomoście. Metoda była prosta, zabrać mi wędkę, ale radość w Jej oczach po wyłowieniu kolejnej sztuki - bezcenna.

Grillowane ryby z cytryną i tymiankiem

Grillowane ryby z cytryną i tymiankiem

Czas przygotowania 15 minut/y

Czas gotowania 20 minut/y

Czas całkowity 35 minut/y

Wielkość porcji kilka osób

Składniki

  • kilka sztuk ryb najlepiej własnoręcznie złowionych, małych - okoń, lin, płoć, ukleja
  • 1 cytryna
  • łyżka tymianku
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

  1. Ryby oczyszczamy, pozbawiamy głów, łusek i myjemy.
  2. Wkładamy do środka każdej kawałek cytryny i sporą szczyptę tymianku. Doprawiamy solą i pieprzem.
  3. Zawijamy ryby szczelnie w folię aluminiową i grillujemy ok. 15-20 min. najlepiej w zamykanym grillu.
  4. Sprawdzamy czy się upiekły rozwijając jedną z folii, jak jeszcze nie będzie gotowe to zawijamy i dopiekamy.
- Smacznego
https://kosapopatelni.pl/grillowane-ryby-z-cytryna-i-tymiankiem/
Pokaż więcej podobnych wpisów
Więcej przepisów w kategorii Bezglutenowe

Zobacz też

Zielona matcha jako sposób na zwiększenie koncentracji

W dzisiejszych czasach wszyscy żyjemy na wysokich obrotach. Obowiązki związane z życiem za…