Potrzebne składniki
- kilka sztuk ryb najlepiej własnoręcznie złowionych (małych - okoń, lin, płoć, ukleja)
- 1 cytryna
- łyżka tymianku
- sól (pieprz)
Sposób wykonania
- Ryby oczyszczamy, pozbawiamy głów, łusek i myjemy.
- Wkładamy do środka każdej kawałek cytryny i sporą szczyptę tymianku. Doprawiamy solą i pieprzem.
- Zawijamy ryby szczelnie w folię aluminiową i grillujemy ok. 15-20 min. najlepiej w zamykanym grillu.
- Sprawdzamy czy się upiekły rozwijając jedną z folii, jak jeszcze nie będzie gotowe to zawijamy i dopiekamy.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Grillowane ryby z cytryną i tymiankiem wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.
Świeże rybki z grilla, smak wakacji….