Potrzebne składniki
- 200 g arbuza
- 2 do jrzałe awokado
- pół czerwonej cebuli
- 1 ząbek czosnku
- pół papryczki chilli
- sok z 1 limonki
- 1 łyżka oliwy
- pół pęczka świeżej kolendry
- sól do smaku
Sposób wykonania
- Awokado obieramy i rozgniatamy widelcem. Nie musi być dokładnie.
- Dolewamy sok z limonki i oliwę.
- Papryczkę, czosnek i cebulę siekamy drobno i dodajemy do awokado.
- Liście kolendry siekamy i również dodajemy.
- Całość mieszamy dość dokładanie.
- Arbuza kroimy w kostkę i dodajemy do pasty delikatnie mieszając.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Gaucamole z arbuzem wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.
W moich przepisach często wykorzystuję Thermomix TM6. To mój niezastąpiony pomocnik w kuchni, dzięki któremu gotowanie staje się szybsze, prostsze i przyjemniejsze. Choć moje przepisy możesz przygotować również bez tego sprzętu, to nie ukrywam, że Thermomix sprawia, że nie muszę się męczyć – kroi, miesza, gotuje, paruje i zastępuje wiele innych urządzeń. To oszczędność czasu i energii, a także gwarancja, że potrawy zawsze wychodzą idealne.
Jeśli chcesz zobaczyć, jak Thermomix TM6 działa na żywo i dowiedzieć się, dlaczego warto go mieć w swojej kuchni, skontaktuj się ze mną:
Z przyjemnością odpowiem na wszystkie pytania i pokażę Ci, jak ten sprzęt może odmienić Twoje gotowanie!