Guacamole z arbuzem? A czemu nie... radzę zrobić troch ostrzejsze by, złamać słodycz arbuza, jednak akurat ten owoc świetnie pasuje do tej potrawy. Eksperyment, który mi bardzo zasmakował i z czystym sumieniem mogę polecić. W towarzystwie chipsów z tortilli lub bagietki, doskonale pasuje na stół obok innych sałatek. Świetnie się sprawdza na przyjęciach lub jako pyszne śniadanko.
Przygotowanie: 15 min.
Łącznie: 15 min.
Drukuj przepis
Jak wykonać przepis na - Gaucamole z arbuzem
Składniki:
  • 200 g arbuza
  • 2 do jrzałe awokado
  • pół czerwonej cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • pół papryczki chilli
  • sok z 1 limonki
  • 1 łyżka oliwy
  • pół pęczka świeżej kolendry
  • sól do smaku
Sposób wykonania:
  • Awokado obieramy i rozgniatamy widelcem. Nie musi być dokładnie.
  • Dolewamy sok z limonki i oliwę.
  • Papryczkę, czosnek i cebulę siekamy drobno i dodajemy do awokado.
  • Liście kolendry siekamy i również dodajemy.
  • Całość mieszamy dość dokładanie.
  • Arbuza kroimy w kostkę i dodajemy do pasty delikatnie mieszając.

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Gaucamole z arbuzem wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.

Podziel się z innymi
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze