Dżem z całymi truskawkami

3 min. czytania
3
0
Dżemol jest cool 🙂 W każdej postaci ale jak się znajdzie w słoiczku całą truskawę zawsze jest przyjemniej więc czemu nie dać samych całych truskawek do słoiczka? Sama radość potem przy jedzeniu.
Przygotowanie: 20 min.
Łącznie: 20 min.
Ilość porcji – 7 słoiczków
Jak wykonać przepis na – Dżem z całymi truskawkami
Składniki:
  • 2 kg truskawek
  • 750 g cukru
  • 2 żelfixy
  • 1/5 łyżeczki kwasku cytrynowego
Sposób wykonania:
  • Truskawki dokładnie myjemy, i usuwamy szypułki.
  • Przekładamy do garnka zasypujemy żelfixem i delikatnie dokładnie mieszamy.
  • Podgrzewamy mieszając do zagotowania. Gotujemy 1 min.
  • Dosypujemy cukier i gotujemy 2 min.
  • Odstawiamy, dodajemy kwasek i mieszamy delikatnie do zaniku piany.
  • Gorące wlewamy do wyparzonych słoiczków, zakręcamy i stawiamy do góry dnem po wystudzeniu obracamy.
  • Z tej porcji wychodzi 7 słoiczków 200 g.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Dżem z całymi truskawkami wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat. Jeśli zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Zapraszam również do dzielenia się przepisami z mojej strony z innymi i do kontaktu w przypadku pytań o skład, czy wykonanie dania. Smacznego.
Uważasz, że dobrze gotujesz i masz pomysł na ciekawe danie? Chcesz się podzielic z innymi, a nie masz Swojej strony? Zrób zdjęcie, opisz wykonanie i składniki i wyślij je do mnie. Jesli będzie ciekawy, to chętnie opublikuję go gościnnie na mojej stronie, oczywiście z oznaczeniem Ciebie jako autora. Pamiętaj, by do wysłanego przepisu dołączyć zgodę na publikację zdjęcia i opisu. Pamiętaj, że sposób wykonania oraz zdjęcie musi być Twojego autorstwa, nie kopiuj przepisów z innych stron.

Ciekawe? Podziel się z innymi:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

3
Napisz coś od Siebie

avatar

2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Kosą po patelniKrystyna Krejner Recent comment authors
  Subscribe  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
Krystyna Krejner
Gość
Krystyna Krejner

Dziękuję za szybką odpowiedż…

Krystyna Krejner
Gość
Krystyna Krejner

do dżemiku truskawkowego ,tak mało kwasku ? To prawie szczypta ,czy tak….

Kosą po patelni
Gość

tak tylko tyle, to tylko w zasadzie dla koloru by podtrzymać

Kosą po patelniMam na imię Karol i witam Cię na mojej stronie. Kosą po patelni to nie tylko zbiór przepisów kulinarnych, ale również moje myśli, pasje, porady, ciekawe miejsca i ludzie oraz historie z jedzeniem w tle. Gotowanie to jedna z moich pasji i pewnie o kuchni będzie tu najwięcej ale myślę, że każdy znajdzie coś dla Siebie. Zapraszam do komentowania i dzielenia się przemyśleniami, jak również do śledzenia moich profili na portalach społecznościowych.

Patronite



Newsletter

Zapisz się na nesletter i zostaw Swój adres e-mail by otrzymywać informacje o nowych przepisach i artykułach na mojej stronie. Wiadomości nie będą miały charakteru reklamowego, więc nie musisz się martwić niepotrzebnym spamem (też go nie lubię).