Kosą po patelniKosą po patelniKosą po patelni
  • Gotowanie
    • Przepisy
      • Przepisy z filmem
      • Ciasta i desery
      • Dania obiadowe
      • Śniadania i przystawki
      • Chleb i bułki
      • Sałatki i surówki
      • Drinki i napoje
      • Przetwory
      • Wegetariańskie
      • Święta i okazje
      • Wasze przepisy
    • Diety i zdrowe odżywianie
    • Porady kulinarne
    • Kuchnia od podstaw
    • Produkty w kuchni
    • Sprzęty w kuchni
    • Gastronomia
    • Gadki w kuchni
    • Ciekawe miejsca
  • Thermomix
    • Poznaj Thermomix TM7
    • Thermomix TM7 kontra TM6
    • Przepisy na Thermomix
  • Zdrowie
  • Lifestyle
    • Porady
    • Firma i praca
    • Pasje i czas wolny
    • Tematy społeczne
    • Kultura i wydarzenia
    • Luźne przemyślenia
    • Muzyka
  • Dom i ogród
  • Turystyka
  • Zwierzęta
  • Technologie
  • Usługi
    • Współpraca reklamowa
    • Copywriting
    • Strony Internetowe
    • Administracja WordPress
    • Obsługa Sklepów Internetowych
    • Obsługa kont SM
Kosą po patelniKosą po patelni
Szukaj
  • Gotowanie
    • Przepisy
    • Diety i zdrowe odżywianie
    • Porady kulinarne
    • Kuchnia od podstaw
    • Produkty w kuchni
    • Sprzęty w kuchni
    • Gastronomia
    • Gadki w kuchni
    • Ciekawe miejsca
  • Thermomix
    • Poznaj Thermomix TM7
    • Thermomix TM7 kontra TM6
    • Przepisy na Thermomix
  • Zdrowie
  • Lifestyle
    • Porady
    • Firma i praca
    • Pasje i czas wolny
    • Tematy społeczne
    • Kultura i wydarzenia
    • Luźne przemyślenia
    • Muzyka
  • Dom i ogród
  • Turystyka
  • Zwierzęta
  • Technologie
  • Usługi
    • Współpraca reklamowa
    • Copywriting
    • Strony Internetowe
    • Administracja WordPress
    • Obsługa Sklepów Internetowych
    • Obsługa kont SM
Follow US
  • O mnie
  • Współpraca
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
© 2024 - Kosą po patelni - Wszelkie prawa zastrzeżone
Przepisy

Domowy schab z szynkowara – pyszna wędlina na śniadanie

Kosą po patelni
9 grudnia 2022
schab szunkowar
Nikt mi nie powie, że coś ze sklepu smakuje lepiej, niż to przygotowane samemu w domu. Z wędlinami jest tak szczególnie. Domowy schab w ziołach gotowany w szynkowarze jest delikatny, soczysty i smakuje nieziemsko dobrze. Gotowanie w szynkowarze sprawia, że przygotowana wędlina ma ładny kształt, soki zatrzymują się w mięsie no i dodajemy tylko to co chcemy i wiemy, że nam nie szkodzi. Sól peklowa jest tu w odpowiedniej ilości, nie ma polepszaczy smaku, barwników i chemii, która ma spowodować, że wędlina będzie bardziej trwała. Kto raz zrobi wędlinę samemu w domu ten zobaczy różnicę. Warto się zaopatrzyć w taki sprzęt, bo nie kosztuje dużo, a dobry efekt gwarantowany.
Przygotowanie: 15 min. min.
Gotowanie: 2 godz. godz.
Czas oczekiwania: 4 dni d
5 from 1 vote
Jak wykonać przepis na – Schab w ziołach z szynkowara

Potrzebne składniki

  • 1 kg schabu wieprzowego bez kości
  • 18 g soli peklowej
  • 2 łyżeczki majeranku
  • 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
  • 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 2 ząbki czosnku
Jeśli podoba Ci się moja praca – doceń to i…
Ad imageAd image

Sposób wykonania

  • Czosnek przeciskam przez praskę i mieszam z ziołami i solą.
  • Schab myję dokładnie i oczyszczam, następnie robię w nim widelcem otwory, nakłuwając co mniej więcej 2 cm na całej powierzchni.
  • Schab nacieram dokładnie mieszanką ziół i przypraw i wkładam do woreczka do gotowania w szynkowarze. Wkładam mięso do lodówki i zostawiam na 3 dni.
  • Następnie wkładam mięso do szynkowara, zamykam i wstawiam do wody. Gotuję w temperaturze wody 80 stopni przez około 2 godziny. Trzeba pilnować by temperatura stale utrzymywała się na tym poziomie.
  • Po ugotowaniu studzę szynkowar z mięsem. Wyjmuję mięso ze środka i znów wstawiam schab do lodówki na 1 dzień. Po tym czasie jest gotowy do jedzenia, wystarczy wyjąć z woreczka.
    smak gwarantuje tata
W waszym wykonaniu:
Zdjęcia podesłane przez Czarne Oki – dziękuję.
318193575 510947854327224 7084646805683350245 n
318086055 923720705198675 7923591953999567415 n
318054897 1301497480604646 8088359274776585553 n
317535119 3418579471757673 217866848099849453 n
317500534 890041892015309 3937959117516248902 n

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Schab w ziołach z szynkowara wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.

W moich przepisach często wykorzystuję Thermomix. To mój niezastąpiony pomocnik w kuchni, dzięki któremu gotowanie staje się szybsze, prostsze i przyjemniejsze. Choć moje przepisy możesz przygotować również bez tego sprzętu, to nie ukrywam, że Thermomix sprawia, że nie muszę się męczyć – kroi, miesza, gotuje, paruje i zastępuje wiele innych urządzeń. To oszczędność czasu i energii, a także gwarancja, że potrawy zawsze wychodzą idealne.
Jeśli chcesz zobaczyć, jak Thermomix działa na żywo i dowiedzieć się, dlaczego warto go mieć w swojej kuchni, skontaktuj się ze mną:

📞 514 183 202

Z przyjemnością odpowiem na wszystkie pytania i pokażę Ci, jak ten sprzęt może odmienić Twoje gotowanie!

schab szunkowar
Poleć ten wpis innym
Facebook Pinterest Whatsapp Whatsapp E-mail Copy Link Drukuj
Subscribe
Powiadom o
guest
Oceń przepis




Publikując komentarz zezwalam na użycie danych osobowych podanych w formularzu do publikacji treści komentarza. Adres e-mail nie będzie widoczny dla innych użytkowników strony, przechowywany jest jedynie w celu identyfikacji użytkownika w systemie.

Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz dodać adres Swojej strony, zrób to w polu "Strona WWW", Twój komentarz w tym przypadku zostanie dodany po weryfikacji. Komentarze z linkami w treści zostaną usunięte.
guest
Oceń przepis




Publikując komentarz zezwalam na użycie danych osobowych podanych w formularzu do publikacji treści komentarza. Adres e-mail nie będzie widoczny dla innych użytkowników strony, przechowywany jest jedynie w celu identyfikacji użytkownika w systemie.

Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz dodać adres Swojej strony, zrób to w polu "Strona WWW", Twój komentarz w tym przypadku zostanie dodany po weryfikacji. Komentarze z linkami w treści zostaną usunięte.
3 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
Wojtek
Wojtek
1 września 2023 18:21

Schabik zrobiony był około miesiąc temu. Był bardzo dobry i soczysty. Uważam, że jest to najlepszy przepis na schab z szynkowara. Następnym razem spróbuję go delikatnie podwędzić po gotowaniu.

0
Odpowiedz
Iwona
Iwona
21 marca 2023 19:05

No dobrze ale czy 80 C ma mieć woda w garnku czy mięso w środku? I gotować 2 godz od temperatury wody czy od temperatury mięsa? Bo nie wiem. Ratunku

0
Odpowiedz
alkaa
alkaa
26 kwietnia 2021 13:14

Uwieeelbiam – działa co prawda powiększająco na mój brzuch i nie tylko no ale… co tam – warto!

0
Odpowiedz
Thermomix

Ostatnie wpisy

  • Odkryj dwa oblicza Grecji: Od złotych zachodów do górskich Monasterów
  • Tester hoteli – lifestyle’owa praca dla tych, którzy kochają komfort i smak
  • Kolagen : Ranking najlepszych. Jaki kolagen na stawy?
  • Porównanie blendera bezprzewodowego i przewodowego
  • Mąż mnie nie szanuje – jak rozpoznać problem i co z nim zrobić?
alergia zwierzeta

Alergia na zwierzęta – jak sobie z tym poradzić?

gamer 5979004 1280

Jak gry online wpływają na rozwój umiejętności społecznych i komunikacyjnych?

20240225 123715

Jak szybko nauczyć szczeniaka załatwiania potrzeb na dworze? Praktyczne porady

inna grecja

Odkryj dwa oblicza Grecji: Od złotych zachodów do górskich Monasterów

leczeniekaca

Leczenie kaca – sprawdzone sposoby na dojście do siebie po hucznej nocy

ai technologia

Jak sztuczna inteligencja zmienia nasze codzienne życie?

Pokaż więcej
Inne nasze serwisy: Myśli Potarganej - TwojeCentrum.pl
© 2017-2025 - Kosą po patelni - Wszelkie prawa zastrzeżone.
  • O mnie
  • Współpraca
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
Zarządzaj zgodami plików cookie
Aby zapewnić jak najlepsze wrażenia, korzystamy z technologii, takich jak pliki cookie, do przechowywania i/lub uzyskiwania dostępu do informacji o urządzeniu. Zgoda na te technologie pozwoli nam przetwarzać dane, takie jak zachowanie podczas przeglądania lub unikalne identyfikatory na tej stronie. Brak wyrażenia zgody lub wycofanie zgody może niekorzystnie wpłynąć na niektóre cechy i funkcje serwisu. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Twoich danych, oraz lista Partnerów, znajdują się w polityce prywatności.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj {vendor_count} dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Zobacz preferencje
{title} {title} {title}
wpDiscuz
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Zapomniałeś hasło?