Deser czekoladowy z bananami i mascarpone

4 min. czytania
0
1
Leżał w lodówce serek mascarpone i leżał i prawie się wyleżał na amen. Miałem smaka na budyń, więc powstało coś takiego. Deser czekoladowy z bananami i mascarpone do tego jogurt naturalny, orzechy, rodzynki i gotowe. Owoce można użyć inne ważne by poprzekładać sobie warstwowo je nakładając puszysta piankę do pucharków. Deser nie jest wcale jakiś super słodki w tych proporcjach jakie podałem, ale jeśli chcecie łasuchować, to sobie to możecie wzbogacić.
deser banany budyń mascarpone
Przygotowanie: 15 min.
Gotowanie: 10 min.
Łącznie: 25 min.
Ilość porcji – 4 osoby
Jak wykonać przepis na – Deser czekoladowy z bananami i mascarpone
Składniki:
  • 1 opakowanie budyniu czekoladowego z cukrem
  • 500 ml mleka
  • 2 banany
  • 1 opakowanie jogurtu naturalnego (małe)
  • 1 opakowanie serka mascarpone (250 g)
  • 1 łyżka cukru pudru
  • orzechy, rodzynki i inne ziarenka lub płatki (do posypania)
Sposób wykonania:
  • Budyń gotujemy wg. przepisu na opakowaniu. Przekładamy do miseczki przykrywamy szczelnie folią tak by nie powstał kożuch i chłodzimy.
  • Serek mascarpone miksujemy z jogurtem i łyżką cukru pudru.
  • Dodajemy partiami budyń cały czas miksując do połączenia składników.
  • Nakładamy do pucharków lub szklanek przekładając warstwowo pokrojonymi w plasterki bananami i orzechami.
  • Na wierzchu dekorujemy orzechami, rodzynkami, owocami albo płatkami – to juz w zasadzie czym chcecie.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Deser czekoladowy z bananami i mascarpone wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat. Jeśli zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Zapraszam również do dzielenia się przepisami z mojej strony z innymi i do kontaktu w przypadku pytań o skład, czy wykonanie dania. Smacznego.
Uważasz, że dobrze gotujesz i masz pomysł na ciekawe danie? Chcesz się podzielic z innymi, a nie masz Swojej strony? Zrób zdjęcie, opisz wykonanie i składniki i wyślij je do mnie. Jesli będzie ciekawy, to chętnie opublikuję go gościnnie na mojej stronie, oczywiście z oznaczeniem Ciebie jako autora. Pamiętaj, by do wysłanego przepisu dołączyć zgodę na publikację zdjęcia i opisu. Pamiętaj, że sposób wykonania oraz zdjęcie musi być Twojego autorstwa, nie kopiuj przepisów z innych stron.

Ciekawe? Podziel się z innymi:
  • 91
  •  
  • 8
  •  
  •  
  •  
    99
    Udostępnienia
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze

Kosą po patelniMam na imię Karol i witam Cię na mojej stronie. Kosą po patelni to nie tylko zbiór przepisów kulinarnych, ale również moje myśli, pasje, porady, ciekawe miejsca i ludzie oraz historie z jedzeniem w tle. Gotowanie to jedna z moich pasji i pewnie o kuchni będzie tu najwięcej ale myślę, że każdy znajdzie coś dla Siebie. Zapraszam do komentowania i dzielenia się przemyśleniami, jak również do śledzenia moich profili na portalach społecznościowych.

Patronite



Newsletter

Zapisz się na nesletter i zostaw Swój adres e-mail by otrzymywać informacje o nowych przepisach i artykułach na mojej stronie. Wiadomości nie będą miały charakteru reklamowego, więc nie musisz się martwić niepotrzebnym spamem (też go nie lubię).