Potrzebne składniki
- 1 opakowanie budyniu czekoladowego z cukrem
- 500 ml mleka
- 2 banany
- 1 opakowanie jogurtu naturalnego (małe)
- 1 opakowanie serka mascarpone (250 g)
- 1 łyżka cukru pudru
- orzechy, rodzynki i inne ziarenka lub płatki (do posypania)
Sposób wykonania
- Budyń gotujemy wg. przepisu na opakowaniu. Przekładamy do miseczki przykrywamy szczelnie folią tak by nie powstał kożuch i chłodzimy.
- Serek mascarpone miksujemy z jogurtem i łyżką cukru pudru.
- Dodajemy partiami budyń cały czas miksując do połączenia składników.
- Nakładamy do pucharków lub szklanek przekładając warstwowo pokrojonymi w plasterki bananami i orzechami.
- Na wierzchu dekorujemy orzechami, rodzynkami, owocami albo płatkami – to juz w zasadzie czym chcecie.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Deser czekoladowy z bananami i mascarpone wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.
W moich przepisach często wykorzystuję Thermomix. To mój niezastąpiony pomocnik w kuchni, dzięki któremu gotowanie staje się szybsze, prostsze i przyjemniejsze. Choć moje przepisy możesz przygotować również bez tego sprzętu, to nie ukrywam, że Thermomix sprawia, że nie muszę się męczyć – kroi, miesza, gotuje, paruje i zastępuje wiele innych urządzeń. To oszczędność czasu i energii, a także gwarancja, że potrawy zawsze wychodzą idealne.
Jeśli chcesz zobaczyć, jak Thermomix działa na żywo i dowiedzieć się, dlaczego warto go mieć w swojej kuchni, skontaktuj się ze mną:
Z przyjemnością odpowiem na wszystkie pytania i pokażę Ci, jak ten sprzęt może odmienić Twoje gotowanie!