Potrzebne składniki
- 3 duże dojrzałe banany
- 3 jajka
- 1 szklanka cukru
- 3 szklanki mąki pszennej
- 3/4 szklanki oleju
- 1,5 łyżeczki sody
- bakalie: rodzinki, orzechy, skórka pomarańczowa… co kto lubi i dość dużo
Sposób wykonania
- Banany kroimy na plasterki.
- Dodajemy jajka i cukier i wszystko miksujemy.
- Dodajemy olej, mąkę, sodę- stopniowo, cały czas miksując.
- Dodajemy bakalie i mieszamy z wyrobionym ciastem.
- Ciasto wkładamy do formy keksówki i pieczemy ok 45 minut w temp. 180 stopni
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Ciasto bananowe z bakaliami wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.
W moich przepisach często wykorzystuję Thermomix TM6. To mój niezastąpiony pomocnik w kuchni, dzięki któremu gotowanie staje się szybsze, prostsze i przyjemniejsze. Choć moje przepisy możesz przygotować również bez tego sprzętu, to nie ukrywam, że Thermomix sprawia, że nie muszę się męczyć – kroi, miesza, gotuje, paruje i zastępuje wiele innych urządzeń. To oszczędność czasu i energii, a także gwarancja, że potrawy zawsze wychodzą idealne.
Jeśli chcesz zobaczyć, jak Thermomix TM6 działa na żywo i dowiedzieć się, dlaczego warto go mieć w swojej kuchni, skontaktuj się ze mną:
Z przyjemnością odpowiem na wszystkie pytania i pokażę Ci, jak ten sprzęt może odmienić Twoje gotowanie!
Wygląda całkiem łatwo, trzeba będzie wypróbować ten sikorkowy przepis 🙂
Mam banano i ciasto wstręt! (jak się pisze takie dziwadło?…razem, czy osobno?)
Wierzę, że jest pyszne z tymi bakaliami.
Jedzcie i tyjcie na zdrowie!
cookiebanofobia 🙂
Bardziej mi pasuje cookiebananofobia, a powiedz mi jak nazywa się strach przed pustą lampką wina?
To zostaniesz ekspertem od fobii 🙂
strach przed alkoholem ogólnie to potofiobia więc pewnie i przed winem się do tego zalicza 🙂 stałem sie ekspertem o mamo co ja teraz pocznę 🙂