Ciasto bananowe z bakaliami – przepis Sikorek

4 min. czytania
5
0
Przepis nie mój ale ręczę, że to ciasto bananowe z bakaliami jest pyszne. Zwyczajnie już je kiedyś robiłem i jadłem więc wiem co polecam. Ja, co prawda nie dawałem tych bakalii za dużo, ale pomysł na połączenie keksu z ciastem bananowym wydaje się całkiem dobry. Przepis i zdjęcie autorstwa Edyty prowadzącej z mężem blog Sikorkowe Pasje, który Wam serdecznie polecam – znajdziecie tam też inne przepisy.
Przygotowanie: 15 min.
Gotowanie: 45 min.
Łącznie: 1 godz.
Ilość porcji – 8 i więcej osób
Jak wykonać przepis na – Ciasto bananowe z bakaliami
Składniki:
  • 3 duże dojrzałe banany
  • 3 jajka
  • 1 szklanka cukru
  • 3 szklanki mąki pszennej
  • 3/4 szklanki oleju
  • 1,5 łyżeczki sody
  • bakalie: rodzinki, orzechy, skórka pomarańczowa… co kto lubi i dość dużo
Sposób wykonania:
  • Banany kroimy na plasterki.
  • Dodajemy jajka i cukier i wszystko miksujemy.
  • Dodajemy olej, mąkę, sodę- stopniowo, cały czas miksując.
  • Dodajemy bakalie i mieszamy z wyrobionym ciastem.
  • Ciasto wkładamy do formy keksówki i pieczemy ok 45 minut w temp. 180 stopni
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Ciasto bananowe z bakaliami wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat. Jeśli zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Zapraszam również do dzielenia się przepisami z mojej strony z innymi i do kontaktu w przypadku pytań o skład, czy wykonanie dania. Smacznego.
Uważasz, że dobrze gotujesz i masz pomysł na ciekawe danie? Chcesz się podzielic z innymi, a nie masz Swojej strony? Zrób zdjęcie, opisz wykonanie i składniki i wyślij je do mnie. Jesli będzie ciekawy, to chętnie opublikuję go gościnnie na mojej stronie, oczywiście z oznaczeniem Ciebie jako autora. Pamiętaj, by do wysłanego przepisu dołączyć zgodę na publikację zdjęcia i opisu. Pamiętaj, że sposób wykonania oraz zdjęcie musi być Twojego autorstwa, nie kopiuj przepisów z innych stron.

Ciekawe? Podziel się z innymi:
  •  
  •  
  • 2
  •  
  •  
  •  
    2
    Udostępnienia
Subscribe
Powiadom o
guest
5 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
Myśli Potarganej
6 miesięcy temu

Wygląda całkiem łatwo, trzeba będzie wypróbować ten sikorkowy przepis 🙂

Irena-Hooltayewpodrozy
7 miesięcy temu

Mam banano i ciasto wstręt! (jak się pisze takie dziwadło?…razem, czy osobno?)
Wierzę, że jest pyszne z tymi bakaliami.
Jedzcie i tyjcie na zdrowie!

Irena-Hooltayewpodrozy
7 miesięcy temu
Odpowiedz  Kosą po patelni

Bardziej mi pasuje cookiebananofobia, a powiedz mi jak nazywa się strach przed pustą lampką wina?
To zostaniesz ekspertem od fobii 🙂

Kosą po patelniMam na imię Karol i witam Cię na mojej stronie. Kosą po patelni to nie tylko zbiór przepisów kulinarnych, ale również moje myśli, pasje, porady, ciekawe miejsca i ludzie oraz historie z jedzeniem w tle. Gotowanie to jedna z moich pasji i pewnie o kuchni będzie tu najwięcej ale myślę, że każdy znajdzie coś dla Siebie. Zapraszam do komentowania i dzielenia się przemyśleniami, jak również do śledzenia moich profili na portalach społecznościowych.

Patronite



Newsletter

Zapisz się na nesletter i zostaw Swój adres e-mail by otrzymywać informacje o nowych przepisach i artykułach na mojej stronie. Wiadomości nie będą miały charakteru reklamowego, więc nie musisz się martwić niepotrzebnym spamem (też go nie lubię).