Kosą po patelniKosą po patelni
  • Przepisy
    • Przepisy z filmem
    • Przepisy na Thermomix
    • Ciasta i desery
    • Dania obiadowe
    • Śniadania i przystawki
    • Chleb i bułki
    • Sałatki i surówki
    • Drinki i napoje
    • Przetwory
    • Wegetariańskie
    • Święta i okazje
      • Boże narodzenie
      • Wielkanoc
      • Karnawał
      • Tłusty czwartek
    • Wasze przepisy
  • W kuchni
    • Porady kulinarne
    • Produkty w kuchni
    • Sprzęty w kuchni
    • Gotuj z Thermomix
    • Gastronomia
    • Gadki w kuchni
    • Kuchnia od podstaw
    • Kulinarne FAQ
    • Historie kulinarne
  • Zdrowie i diety
  • Dom i ogród
  • Lifestyle
    • Pasje i czas wolny
    • Tematy społeczne
    • Ludzie z pasją
    • Kultura i wydarzenia
    • Luźne przemyślenia
    • Ciekawe miejsca
  • Porady i ciekawostki
  • Infogadki
  • Muzyka
Kosą po patelniKosą po patelni
  • Przepisy
    • Przepisy z filmem
    • Przepisy na Thermomix
    • Ciasta i desery
    • Dania obiadowe
    • Śniadania i przystawki
    • Chleb i bułki
    • Sałatki i surówki
    • Drinki i napoje
    • Przetwory
    • Wegetariańskie
    • Święta i okazje
    • Wasze przepisy
  • W kuchni
    • Porady kulinarne
    • Produkty w kuchni
    • Sprzęty w kuchni
    • Gotuj z Thermomix
    • Gastronomia
    • Gadki w kuchni
    • Kuchnia od podstaw
    • Kulinarne FAQ
    • Historie kulinarne
  • Zdrowie i diety
  • Dom i ogród
  • Lifestyle
    • Pasje i czas wolny
    • Tematy społeczne
    • Ludzie z pasją
    • Kultura i wydarzenia
    • Luźne przemyślenia
    • Ciekawe miejsca
  • Porady i ciekawostki
  • Infogadki
  • Muzyka
Follow US
  • O mnie
  • Patroni serwisu
  • Współpraca
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
© 2022 - Kosą po patelni - Wszelkie prawa zastrzeżone
Ciasta i desery

Ciasto bananowe z bakaliami – przepis Sikorek

Kosą po patelni 29 października 2019
Przepis nie mój ale ręczę, że to ciasto bananowe z bakaliami jest pyszne. Zwyczajnie już je kiedyś robiłem i jadłem więc wiem co polecam. Ja, co prawda nie dawałem tych bakalii za dużo, ale pomysł na połączenie keksu z ciastem bananowym wydaje się całkiem dobry. Przepis i zdjęcie autorstwa Edyty prowadzącej z mężem blog Sikorkowe Pasje, który Wam serdecznie polecam – znajdziecie tam też inne przepisy.
Przygotowanie: 15 min.
Gotowanie: 45 min.
Łącznie: 1 godz.
Ilość porcji 8 i więcej osób
5 from 1 vote
Jak wykonać przepis na – Ciasto bananowe z bakaliami

Potrzebne składniki

  • 3 duże dojrzałe banany
  • 3 jajka
  • 1 szklanka cukru
  • 3 szklanki mąki pszennej
  • 3/4 szklanki oleju
  • 1,5 łyżeczki sody
  • bakalie: rodzinki, orzechy, skórka pomarańczowa… co kto lubi i dość dużo

Sposób wykonania

  • Banany kroimy na plasterki.
  • Dodajemy jajka i cukier i wszystko miksujemy.
  • Dodajemy olej, mąkę, sodę- stopniowo, cały czas miksując.
  • Dodajemy bakalie i mieszamy z wyrobionym ciastem.
  • Ciasto wkładamy do formy keksówki i pieczemy ok 45 minut w temp. 180 stopni

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Ciasto bananowe z bakaliami wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.

--- Reklama ---
Thermomix

W moich przepisach często wykorzystuję doskonałego pomocnika w kuchni czyli Thermomix TM6. Oczywiście przepisy są opisane tak by przygotować je bez korzystania z tego sprzętu, jednak ja nie lubię się męczyć, a on ułatwia mi pracę w kuchni. Zastępuje wiele innych sprzętów i skraca czas przygotowania potraw.

Jeśli chcesz poznać to urządzenie zapraszam na stronę, na której znajdziesz więcej informacji na ten temat:

GOTUJ Z THERMOMIX

Tagi bakalie, bananowe, ciasto, cukier, deser, keks, olej, słodkie
Kosą po patelni 29 października 2019
Poleć ten wpis innym
Facebook Twitter Pinterest Whatsapp Whatsapp E-mail Copy Link Drukuj
Poprzedni wpis Woda gazowana a organizm
Następny wpis Patelnie grillowe – 5 zalet, o których warto wiedzieć
5 komentzrzy
Subscribe
Powiadom o
guest
Oceń przepis




Publikując komentarz zezwalam na użycie danych osobowych podanych w formularzu do publikacji treści komentarza. Adres e-mail nie będzie widoczny dla innych użytkowników strony, przechowywany jest jedynie w celu identyfikacji użytkownika w systemie.

Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz dodać adres Swojej strony, zrób to w polu "Strona WWW", Twój komentarz w tym przypadku zostanie dodany po weryfikacji. Komentarze z linkami w treści zostaną usunięte.
guest
Oceń przepis




Publikując komentarz zezwalam na użycie danych osobowych podanych w formularzu do publikacji treści komentarza. Adres e-mail nie będzie widoczny dla innych użytkowników strony, przechowywany jest jedynie w celu identyfikacji użytkownika w systemie.

Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz dodać adres Swojej strony, zrób to w polu "Strona WWW", Twój komentarz w tym przypadku zostanie dodany po weryfikacji. Komentarze z linkami w treści zostaną usunięte.
5 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
Myśli Potarganej
Myśli Potarganej
11 listopada 2019 10:28

Wygląda całkiem łatwo, trzeba będzie wypróbować ten sikorkowy przepis 🙂

0
Odpowiedz
Irena-Hooltayewpodrozy
Irena-Hooltayewpodrozy
30 października 2019 15:28

Mam banano i ciasto wstręt! (jak się pisze takie dziwadło?…razem, czy osobno?)
Wierzę, że jest pyszne z tymi bakaliami.
Jedzcie i tyjcie na zdrowie!

0
Odpowiedz
Kosą po patelni
Kosą po patelni
Autor
Odpowiedz  Irena-Hooltayewpodrozy
30 października 2019 18:37

cookiebanofobia 🙂

0
Odpowiedz
Irena-Hooltayewpodrozy
Irena-Hooltayewpodrozy
Odpowiedz  Kosą po patelni
31 października 2019 06:50

Bardziej mi pasuje cookiebananofobia, a powiedz mi jak nazywa się strach przed pustą lampką wina?
To zostaniesz ekspertem od fobii 🙂

0
Odpowiedz
Kosą po patelni
Kosą po patelni
Autor
Odpowiedz  Irena-Hooltayewpodrozy
3 listopada 2019 11:31

strach przed alkoholem ogólnie to potofiobia więc pewnie i przed winem się do tego zalicza 🙂 stałem sie ekspertem o mamo co ja teraz pocznę 🙂

0
Odpowiedz

Sernik puszysty jak chmurka

Grzanki chałkowe z tuńczykiem

Naleśniki ze szpinakiem i mascarpone

Flaki wołowe

Serniczki na zimno w pucharkach z pianką truskawkową

Sałatka z jajkami, serem, rzodkiewkami i zieleniną – wg. pomysłu mojej Mamy

Pokaż więcej

Zostań Patronem!

Zostań Patronem!

Bądźmy w kontakcie

Facebook Polub
Twitter Śledź
Pinterest Pin
Instagram Śledź

Subskrybuj na YouTube

Nasze strony trzymamy na Hostido.pl - użyj kodu myslipotarganej20 i zgarnij 20% rabatu na usługi hostingowe.

© 2022 - Kosą po patelni - Wszelkie prawa zastrzeżone

  • O mnie
  • Patroni serwisu
  • Współpraca
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
wpDiscuz
Zarządzaj zgodami plików cookie
Aby zapewnić jak najlepsze wrażenia, korzystamy z technologii, takich jak pliki cookie, do przechowywania i/lub uzyskiwania dostępu do informacji o urządzeniu. Zgoda na te technologie pozwoli nam przetwarzać dane, takie jak zachowanie podczas przeglądania lub unikalne identyfikatory na tej stronie. Brak wyrażenia zgody lub wycofanie zgody może niekorzystnie wpłynąć na niektóre cechy i funkcje serwisu. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Twoich danych, oraz lista Partnerów, znajdują się w polityce prywatności.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Zobacz preferencje
{title} {title} {title}
Welcome Back!

Sign in to your account

Zapomniałeś hasło?