Potrzebne składniki
- 2 szklanki mąki pszennej
- 1 szklanka mąki kukurydzianej
- 1/2 szklanki cukru
- 1 jajko
- 220 g masła
- szczypta soli
Sposób wykonania
- Łączymy mąki, dodajemy cukier i szczyptę soli.
- Dodajemy jajko i pokrojone w kostkę chłodne masło.
- Siekamy nożem całość i wyrabiamy gładkie elastyczne ciasto. Ze względu na mąkę kukurydzianą składniki będą się ciężko łączyć więc trzeba trochę pracy w to włożyć.
- Rozwałkowujemy placek mniej więcej 4-5 mm i wykrawamy dowolne kształty.
- Pieczemy w 170 stopniach przez 15 min.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Ciastka kukurydziane wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.
Fajny, prosty przepis 🙂 Z chęcią wypróbuję 😉