w ,

Bułeczki mleczne z szynką i serem

Znalazłem w chlebaku kilka już trochę suchych bułeczek maślanych. Zawsze odświeżam chleb czy bułki odsmażając je na patelni z mlekiem i jajkiem to czemu nie bułeczki mleczne? Słodkie są trochę ale może gdyby to złamać musztardą i warzywami to będzie dobre. No i jest - przynajmniej dla mnie sprawdźcie czy i Wam pasuje.
Przygotowanie: 10 min.
Gotowanie: 5 min.
Łącznie: 15 min.
Drukuj przepis
Jak wykonać przepis na - Bułeczki mleczne z szynką i serem
Składniki:
  • 4 bułeczki mleczne
  • 4 plastry sera żółtego
  • 4 plastry szynki
  • 4 liście sałaty
  • 4 pomidorki koktajlowe
  • 3 łyżki mleka
  • 1 jajko
  • 2 łyżeczki musztardy
  • kilka plasterków ogórka świeżego lub kiszonego
  • sól (pieprz)
  • 1 łyżka masła
Sposób wykonania:
  • Bułeczki rozkrawamy w poprzek, jak na hot-dogi nie przecinając do końca i rozkładamy uzyskując kwadratowe tosty.
  • Jajko z mlekiem i musztardą roztrzepujemy na jednolitą masę, solimy i pieprzymy.
  • Na patelni rozgrzewamy masło, maczamy bełczki z obu stron w mleku z jajkiem i smażymy najpierw na środkowej stronie. Po obruceniu nakładamy ser i smażymy po stronie zewnętrznej bułek.
  • Po uzyskaniu złotego koloru zdejmujemy z patelni nakładamy szynkę, ogórki, sałatę i pomidory i wcinamy.

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Bułeczki mleczne z szynką i serem wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.

Podziel się z innymi
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze