Potrzebne składniki
- 4 bułeczki mleczne
- 4 plastry sera żółtego
- 4 plastry szynki
- 4 liście sałaty
- 4 pomidorki koktajlowe
- 3 łyżki mleka
- 1 jajko
- 2 łyżeczki musztardy
- kilka plasterków ogórka świeżego lub kiszonego
- sól (pieprz)
- 1 łyżka masła
Sposób wykonania
- Bułeczki rozkrawamy w poprzek, jak na hot-dogi nie przecinając do końca i rozkładamy uzyskując kwadratowe tosty.
- Jajko z mlekiem i musztardą roztrzepujemy na jednolitą masę, solimy i pieprzymy.
- Na patelni rozgrzewamy masło, maczamy bełczki z obu stron w mleku z jajkiem i smażymy najpierw na środkowej stronie. Po obruceniu nakładamy ser i smażymy po stronie zewnętrznej bułek.
- Po uzyskaniu złotego koloru zdejmujemy z patelni nakładamy szynkę, ogórki, sałatę i pomidory i wcinamy.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Bułeczki mleczne z szynką i serem wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.
W moich przepisach często wykorzystuję Thermomix TM6. To mój niezastąpiony pomocnik w kuchni, dzięki któremu gotowanie staje się szybsze, prostsze i przyjemniejsze. Choć moje przepisy możesz przygotować również bez tego sprzętu, to nie ukrywam, że Thermomix sprawia, że nie muszę się męczyć – kroi, miesza, gotuje, paruje i zastępuje wiele innych urządzeń. To oszczędność czasu i energii, a także gwarancja, że potrawy zawsze wychodzą idealne.
Jeśli chcesz zobaczyć, jak Thermomix TM6 działa na żywo i dowiedzieć się, dlaczego warto go mieć w swojej kuchni, skontaktuj się ze mną:
Z przyjemnością odpowiem na wszystkie pytania i pokażę Ci, jak ten sprzęt może odmienić Twoje gotowanie!