Potrzebne składniki
- 3 jajka
- 36 wiśni
- 1 banan
- 3 łyżki kakao
- 3 łyżki mąki ryżowej
- 2 łyżki masła
- szczypta soli
- 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
Sposób wykonania
- Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.
- Roztopić masło.
- Jajka utrzeć z cukrem waniliowym i dodać rozgniecionego dojrzałego banana.
- Następnie wsypać kakao, sól, mąkę ryżową, proszek do pieczenia i dobrze wymieszać.
- Wlać masło, wymieszać i przełożyć łyżką do foremek.
- Do każdej foremki włożyć dodatkowo 2-3 wiśnie.
- Wstawić do gorącego piekarnika na 15-20 minut.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Bezglutenowe muffinki bananowo-kakowe wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.
Na pewno wypróbuję ten przepis! 🙂
czekam na recenzję 🙂
Masz to jak w banku! 😉