Babeczki bananowe

1 min. czytania
0
0
Pyszne lekkie i pachnące babeczki bananowe. Czekolada i banan zawsze idzie w parze, W sam raz na szybką słodką przekąskę.
Czas przygotowania: 15 min.
Czas gotowania: 20 min.
Czas całkowity: 35 min.
Drukuj przepis

Składniki:

  • 2 banany
  • 1/2 szklankioleju
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 i 1/4 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka sody
  • kilka startych kostek czekolady do posypania.

Sposób wykonania:

  • Olej, cukier i jajka zmiksować.
  • Dodać banany rozgniecione widelcem oraz mąkę z sodą i wymieszać dokładnie.
  • Nakładać do foremek i posypać czekoladą. Wychodzi ok.12 babeczek.
  • Piec 20 min. w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 stopni.

Komentarze

Śmiało, nawtykaj mi lub pochwal za to co napisałem. Każdy komentarz jest cenny. Aby skomentować wystarczy zalogować się za pomocą jednego z kont: Facebook, Disqus, Twitter lub Google.

Niestety wykluczyłem ze względu na spam, możliwość wstawiania linków w komentarzach. Chcesz bym coś zobaczył, napisz mi w mailu. Nie zbieram i nie przechowuję Twoich danych osobowych - więcej na temat warunków komentowania znajdziesz w Polityka prywatności.

Zobacz też

Pilaw turecki z kurczakiem

Pilaw turecki z kurczakiem, lub raczej wschodni bo to nie tylko turecka potrawa, to klasyc…