Babeczki bananowe

2 minuty czytania

Pyszne lekkie i pachnące babeczki bananowe. Czekolada i banan zawsze idzie w parze, W sam raz na szybką słodką przekąskę.

Babeczki bananowe

Wielkość porcji 3-4 osoby

Czas przygotowania 15 minut/y
Czas gotowania 20 minut/y
Czas całkowity 35 minut/y

Wersja do druku

Składniki:

  • 2 banany
  • 1/2 szklankioleju
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 i 1/4 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka sody
  • kilka startych kostek czekolady do posypania.

Sposób wykonania:

  1. Olej, cukier i jajka zmiksować.
  2. Dodać banany rozgniecione widelcem oraz mąkę z sodą i wymieszać dokładnie.
  3. Nakładać do foremek i posypać czekoladą. Wychodzi ok.12 babeczek.
  4. Piec 20 min. w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 stopni.