Potrzebne składniki
- 1 do jrzałe awokado
- 8 plasterków szynki parmeńskiej
- garść świeżej rukoli
- 2 łyżki soku z limonki
- 3 łyżki oliwy extra vergine
- sól (świeżo zmielony pieprz)
- starty parmezan (opcjonalnie)
Sposób wykonania
- Awokado obieramy i kroimy na 8 części. Skrapiamy sokiem z limonki.
- Każdą cząstkę owijamy szynką i wkładamy do środka kilka liści rukoli.
- Polewamy oliwą ułożone kawałki na półmisku.
- Solimy i pieprzymy do smaku. Całość możemy też posypać parmezanem.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Awokado w szynce parmeńskiej wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smacznego.