Kosą po patelni Przepisy Obiad Zupa krem ze świeżych ogórków

Zupa krem ze świeżych ogórków

0

Kolejny dzień spędzam na papkach więc wcinam mizerię na ciepło w płynie. Serio smakuje tak ta zupa ale jest bardzo dobra. To nie ogórkowa tylko mizeriowa. Szybko się ją robi i jest doskonała nawet w upalne dni.

Zupa krem ze świeżych ogórków

Wielkość porcji 2-3 osoby

Czas przygotowania 10 minut/y
Czas gotowania 10 minut/y
Czas całkowity 20 minut/y

Wersja do druku

Składniki:

  • 200 g ogórka
  • 50 g serka topionego
  • 1 mała cebula
  • 700 ml bulionu
  • 3 łyżeczki mąki ryżowej
  • 50 ml śmietany 12%
  • koperek
  • sól, pieprz

Sposób wykonania:

  1. Ogórka kroimy w plastry, cebulę w piórka i wrzucamy do garnka. Zalewamy bulionem i dodajemy serek i mąkę ryżową.
  2. Gotujemy 10 min. czasem mieszając.
  3. Przed końcem gotowania blendujemy na jednolitą masę, dodajemy zahartowaną śmietanę i posiekany drobno koperek. Doprawiamy do smaku.