Muffinki z krówkami

1

Pyszne muffinki z krówkami, mnie dość mocno przepis zaskoczył. Nie wpadłem na to że można przecież cukierek wsadzić do środka. Efekt powalający, krówka się ładnie rozpuszcza tworząc pyszne nadzienie. Przepis podesłała mi Siostra, za co dziękuję. Tylko następnym razem jak pytasz kochana, chcesz muffinki? To nie przesyłaj przepis, ale paczkę z babeczkami.

Muffinki z krówkami

Wielkość porcji 12 muffinek

Czas przygotowania 15 minut/y
Czas gotowania 25 minut/y
Czas całkowity 40 minut/y

Wersja do druku

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 0,5 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mleka
  • 0,5 szklanki oleju
  • cukierki krówki po 1 sztuce na muffinkę

Sposób wykonania:

  1. Jajka z cukrem ubijamy mikserem. Dodajemy olej i mleko dalej miksując.
  2. Wsypujemy po trochu zmieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia.
  3. Rozkładamy papilotki. Nakładamy na dno po łyżce ciasta, następnie przekrojoną na pół krówkę. Krówki przykrywamy resztą ciasta.
  4. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach.

Masz problem z mąką pszenną? Zobacz: Bezglutenowe muffinki bananowo-kakaowe

  • Tarta z cukinią i brokułami

    Tarta z cukinią i brokułami

    Nie samymi świętami człowiek żyje. Tak więc dziś przepis obiadowy. Tarta z cukinią i broku…
  • Pierniczki korzenne na święta

    Pierniczki korzenne na święta

    Święta bez pierniczków, pysznych korzennych, polukrowanych fantazyjnie to nie święta. Robi…
  • Domowy chleb z ryżem

    Delikatny, zachowujący długo świeżość domowy chleb z ryżem. Szalenie prosty przepis, nadaj…