Kosą po patelni Przepisy Drób Kurczak z kaszą, papryką i szparagami

Kurczak z kaszą, papryką i szparagami

0

Danie idealnie się komponuje z artykułem na temat jedzenia w podróży. Krótka obróbka termiczna, mało skomplikowane i smaczne na zimno jak i na ciepło. Idealne do zapakowania do pudełka. Fani HellOffice - coś dla was.

Kurczak z kaszą, papryką i szparagami

Kurczak z kaszą, papryką i szparagami

Czas przygotowania 40 minut/y

Czas gotowania 20 minut/y

Czas całkowity 1 godzina

Wielkość porcji 1 osoba

Składniki

  • 1 papryka
  • 0,5 szklanki kaszy gryczanej
  • 2 łyżeczki musztardy Dijon
  • zioła prowansalskie
  • tymianek
  • sól
  • ser feta
  • zielone szparagi
  • połówka piersi kurczaka

Sposób przygotowania

  1. Kaszę gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem kilku gałązek tymianku.
  2. Paprykę grilujemy na patelni grillowej.
  3. Kurczaka myjemy i osuszamy, smarujemy musztardą Dijon i posypujemy ziołami prowansalskimi a następnie odkładamy do lodówki na min. 30 minut.
  4. Tak przygotowane mięso gotujemy na parze przez ok 20-25 min.
  5. Szparagi płuczemy i dodajemy do gotującego sie na parze kurczaka na 8 minut.
  6. Kaszę mieszamy z papryką wyjmując wcześniej gałązki tymianku.

Notatki

… i gotowe. Strasznie proste i chyba zdrowe ? Musze wypróbować na sobie. Ser feta dodajemy przed podaniem.

- Smacznego
http://kosapopatelni.pl/kurczak-z-kasza-papryka-i-szparagami/
Przepis i zdjęcie podesłał Marcin Słyś – serdecznie dziękuję.

Pokaż więcej podobnych wpisów
Więcej przepisów w kategorii Drób

Zobacz też

Kurczak curry w sosie śmietanowym

Wpadłem już w klimaty świąteczne, a przecież do wigilii człowiek coś jeść też musi. Kurcza…