Kosą po patelni Przepisy Mięso Hamburger po polsku

Hamburger po polsku

0

Na bazie sałatki prababci Stasi dziś zrobiłem trochę zmodyfikowaną wersję burgerów z jej wykorzystaniem. Strasznie sycące założyłem, że zjemy po dwa i się przeliczyłem trochę bo mnie i Nuti ledwo wszedł jeden jedynie dzielna 11-to latka wcięła dwa i to w tempie takim, że chyba nigdy szybciej czegoś nie zjadała. Widać smakują bo tylko och i ach i mmmm przy stole albo nic nie jadła od dwóch dni.

Hamburger po polsku

Hamburger po polsku

Czas przygotowania 20 minut/y

Czas gotowania 10 minut/y

Czas całkowity 30 minut/y

Wielkość porcji 3-4 osoby

Składniki

  • 6 hamburgerów wołowych
  • 6 bułek najlepiej jakieś pełnoziarniste ale ja użyłem dużych kajzerek cebulowych
  • pęczek młodej cebuli dymki
  • 4 jajka
  • pół świeżego ogórka
  • 2 małe pomidory
  • 2 łyżki musztardy
  • 1 łyżka masła
  • pół papryki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

  1. Jajka gotujemy na twardo i studzimy.
  2. Masło z musztardą solą i pieprzem rozcieramy na gładką masę.
  3. Dymkę ze szczypiorem kroimy drobno i mieszamy z masą musztardową.
  4. Dokładamy drobno posiekane jajka i mieszamy.
  5. Wkrawamy do środka pomidory i ogórka.
  6. Burgery smażymy na patelni po 2 minuty z obu stron zależnie też od grubości może być dłużej jak kupiliście gotowe to przepis macie na opakowaniu polecam jednak zrobić samemu przepis podam za kilka dni.
  7. Bułki rozkrawamy smarujemy z obu stron grubo naszą sałatką i wkładamy burgera.
  8. Paprykę kroimy w paski i podajemy obok na talerzu do pochrupania.
- Smacznego
http://kosapopatelni.pl/hamburger-po-polsku/
  • Karp duszony w sosie pieczarkowym

    Karp duszony w sosie pieczarkowym, ze śmietaną, cebula i czosnkiem. Pachnący dodatkowo kmi…
  • Shakshuka – pyszne śniadanie

    Shakshuka to potrawa rodem z północnej afryki. Pomidory, jajka i dodatki różnego typu... p…
  • Paprykarz ziemniaczany

    Paprykarz ziemniaczany to potrawa rodem z Węgier. Tak, tam też znają parówki i chętnie je …
Pokaż więcej podobnych wpisów
  • Kotlety mielone faszerowane serem

    Delikatne mięso, a w środku rozpływający się ser i wszystko w towarzystwie pietruszki i ce…
  • Kotlet schabowy w sosie pieczarkowym

    Tak naprawdę pod przepisem na kotlet schabowy w sosie pieczarkowym, kryje się przepis na s…
  • Pieczeń z karczku

    Soczysta i prosta w przygotowaniu pieczeń z karczku. Idealnie pasuje chyba na dzisiejszy d…
Więcej przepisów w kategorii Mięso

Zobacz też

Kruche ciastka owsiane z bakaliami

Pyszne, kruche ciastka owsiane z bakaliami, idealne do kawy czy herbaty. Delikatna nutka c…