Kosą po patelni Przepisy Mięso Hamburger po polsku

Hamburger po polsku

0

Na bazie sałatki prababci Stasi dziś zrobiłem trochę zmodyfikowaną wersję burgerów z jej wykorzystaniem. Strasznie sycące założyłem, że zjemy po dwa i się przeliczyłem trochę bo mnie i Nuti ledwo wszedł jeden jedynie dzielna 11-to latka wcięła dwa i to w tempie takim, że chyba nigdy szybciej czegoś nie zjadała. Widać smakują bo tylko och i ach i mmmm przy stole albo nic nie jadła od dwóch dni.

Hamburger po polsku

Hamburger po polsku

Czas przygotowania 20 minut/y

Czas gotowania 10 minut/y

Czas całkowity 30 minut/y

Wielkość porcji 3-4 osoby

Składniki

  • 6 hamburgerów wołowych
  • 6 bułek najlepiej jakieś pełnoziarniste ale ja użyłem dużych kajzerek cebulowych
  • pęczek młodej cebuli dymki
  • 4 jajka
  • pół świeżego ogórka
  • 2 małe pomidory
  • 2 łyżki musztardy
  • 1 łyżka masła
  • pół papryki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

  1. Jajka gotujemy na twardo i studzimy.
  2. Masło z musztardą solą i pieprzem rozcieramy na gładką masę.
  3. Dymkę ze szczypiorem kroimy drobno i mieszamy z masą musztardową.
  4. Dokładamy drobno posiekane jajka i mieszamy.
  5. Wkrawamy do środka pomidory i ogórka.
  6. Burgery smażymy na patelni po 2 minuty z obu stron zależnie też od grubości może być dłużej jak kupiliście gotowe to przepis macie na opakowaniu polecam jednak zrobić samemu przepis podam za kilka dni.
  7. Bułki rozkrawamy smarujemy z obu stron grubo naszą sałatką i wkładamy burgera.
  8. Paprykę kroimy w paski i podajemy obok na talerzu do pochrupania.
- Smacznego
http://kosapopatelni.pl/hamburger-po-polsku/
Pokaż więcej podobnych wpisów
Więcej przepisów w kategorii Mięso

Zobacz też

Mielone z indyka z warzywami i sosem pomidorowym

Jak to zobaczyłem to mi ślinka ciekła i żałowałem, że to nie na moim talerzu. Przepis dała…