Kosą po patelni Przepisy Carpaccio z buraka

Carpaccio z buraka

0

Ogólnie to jak można jeść buraki? Nie przepadam ale dobrze podane da się jakoś wcisnąć. Poza tym że są zdrowe to nie widzę dla nich przyszłości w mojej kuchni. Coś prostego na szybko a efekt fajny.

Carpaccio z buraka

Carpaccio z buraka

Czas przygotowania 30 minut/y

Czas całkowity 30 minut/y

Wielkość porcji 2 osoby

Składniki

  • 1 duzy burak
  • ser biały w plasterkach
  • szczypiorek
  • sos balsamiczny
  • oliwa
  • ocet winny
  • cukier
  • przyprawy: sól, pieprz, bazylia

Sposób przygotowania

  1. Buraka gotujemy i schładzamy.
  2. Sos: oliwa, sól, troche cukru, pieprz, bazylia, ocet winny – wszystko mieszamy i ucieramy.
  3. Na talerzu układamy plasterki sera (może byc mozzarella lub inny ser biały w plastrach) na przemian z plastrami buraczka zamoczonymi wcześniej w przygotowanym sosie.
  4. Polewamy sosem balsamicznym i dekorujemy szczypiorkiem.

Notatki

Dobre jako przystawka lub dodatek do wędlin.

- Smacznego
http://kosapopatelni.pl/carpaccio-z-buraka/
Przepis i zdjęcie od Rodziców – dziękuję.

  • Barszcz czerwony wigilijny

    U mnie w domu zawsze był barszcz czerwony na święta, taki trochę inny niż zwykły bo bez mi…
  • Pizza domowa

    Pizza domowa

    Pizzę często robiliśmy i w domu u rodziców i później sam się za nią brałem. Ma zupełnie in…
  • Jajka z szynką i serem w kajzerkach

    Jajka z szynką i serem w kajzerkach

    To prosty i genialny przepis na pyszne śniadanie. Zapiekane w kajzerkach jajka na podkładz…
Pokaż więcej podobnych wpisów
Więcej przepisów w kategorii Przepisy

Zobacz też

Uszka wigilijne smażone

Jest to wersja mojej Babci Natalii przywieziona jako potrawa regionalna z Wilna gdzie mies…